Tenis

Emma Răducanu, sfătuită să ceară ajutorul Mariei Sharapova: „Situațiile lor sunt similare”

Emma Răducanu

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 11 iulie 2022

Emma Răducanu (19 ani, 10 WTA) e sfătuită de Marion Bartoli (37 de ani), câștigătoarea Wimbledon din 2013, să ia legătura cu Maria Sharapova pentru a-i cere sfaturi despre gestionarea presiunii.

Fosta jucătoare din Franța compară situațiile Mariei și Emmei, ambele câștigând turnee de Grand Slam încă din adolescență. Rusoaica a obținut trofeul de la Wimbledon la doar 17 ani, în timp ce jucătoarea cu tată român a cucerit titlul la US Open la doar 18 ani, în 2021.

Răducanu și Sharapova au un alt lucru în comun, și anume pe agentul Max Eisenbud. Bartoli consideră că impresarul le-ar putea pune în legătură pe cele două.

Emma Răducanu, sfătuită să ia legătura cu Sharapova

„Emma, datorită faptului că a câștigat un turneu la o vârstă atât de fragedă și a contractelor de sponsorizare pe care le-a semnat, are de înfruntat o presiune greu de imaginat. Are nevoie de ceva special pentru a o ajuta să se descurce. Probabil ar trebui să îi ceară niște sfaturi Mariei Sharapova.

Mariei i-a luat puțin până a cucerit al doilea Grand Slam (n.r. - US Open, la 19 ani, în 2006), dar apoi a câștigat 5 în total. Maria a fost pe coperțile revistelor și a avut multe probleme. Nu știu câți bani a reușit Emma să strângă, dar privind imaginea de ansamblu, situațiile sunt foarte similare. Maria a reușit să se descurce.

Max este agentul Mariei de foarte mult timp. Cred că ar putea exista o conexiune acolo, să obțină câteva sfaturi. Jucătorii de top caută mereu pe cineva de la care să ceară sfaturi”, a declarat Bartoli, pentru eurosport.com.

Emma Răducanu, câștiguri de peste 9,25 milioane de euro din contractele de sponsorizare

Câștigătoarea de la US Open 2021, Răducanu nu a reușit ulterior să confirme rezultatul de la Grand Slam-ul american. Jucătoarea britanică a atras însă atenția sponsorilor, câștigând peste 9 milioane de euro de pe urma contractelor, în mai puțin de un an. (mai multe detalii - AICI)

La Wimbledon 2022, Emma fost eliminată încă din turul doi, de către Caroline Garcia, scor 3-6, 3-6.

Citește și alte știri din tenis:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.