Tenis

Premieră negativă după 25 de ani » Federer, OUT din clasamentul ATP

Federer, la Wimbledon 2021/ foto Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 12 July 2022

Roger Federer (40 de ani) a ieșit din clasamentul ATP, după încheierea Wimbledon 2022.

Elvețianul nu a jucat la Grand Slam-ul Marii Britanii și a pierdut punctele acumulate la ediția precedentă. Pentru că nu a mai jucat la alt turneu de atunci, Roger nu a mai acumulat alte puncte.

Roger Federer, OUT din clasamentul ATP

Federer iese din ierarhia ATP pentru prima dată de la intrare, în anul 1997. La ediția din 2021 a turneului de la Wimbledon, Roger a ajuns până în sferturi, fiind eliminat de Hubert Hurkacz. De atunci, elvețianul nu a mai participat la vreo competiție.

Câștigătorul a 20 de turnee de Grand Slam plănuiește însă să revină pe teren, la turneul de la Basel, desfășurat între 22 și 30 octombrie.

Roger Federer își anunță prezența în sezonul viitor: „Da, fără dubii”

Întrebat dacă vrea să joace și în sezonul viitor, Roger Federer a fost clar: „Da, fără dubii. Unde și cum voi juca, nu știu deocamdată, Dar acesta este planul. Nu am plănuit mare lucru după „Rod Laver” și Basel, fiindcă sezonul se termină oricum. E important pentru mine să ajung să pot să mă antrenez așa cum trebuie.

Odată ce fac asta, pot alege în ce turnee mă prezint sau nu. „Laver Cup” e variantă bună, fiindcă nu trebuie să joc 5 meciuri pe săptămână, dar ar trebui să fiu apt să fac asta la Basel. Sunt optimist, fiindcă vin după o recuperare lungă și nu mai e chiar așa mult”.

Citește și alte știri despre tenis:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.