Tenis

Soția lui Novak Djokovic, furioasă: „Tu ești cel care, din nu știu ce motiv, l-a etichetat drept imaginea anti-vacciniștilor”

Jelena Djokovic, Foto: Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 12 iulie 2022

Novak Djokovic (35 de ani) a cucerit Wimbledon pentru a 4-a oară la rând și a 7-a oară în carieră, însă este taxat, în continuare, pe tema vaccinului anti-COVID. Sârbul refuză să se vaccineze împotriva COVID-19 și are șanse infime să participe la US Open.

  • Turneul de la US Open este programat în perioada 29 august - 11 septembrie 2022
  • Regulile din SUA interzic persoanelor nevaccinate intrarea pe teritoiul țării, astfel că Wimbledon ar putea fi ultimul Grand Slam al anului pentru Djokovic

Jurnalistul Ben Rothenberg a reamintit de această situație pe contul său de Twitter, lucru care nu i-a picat deloc bine Jelenei Djokovic. Soția lui Nole i-a reproșat jurnalistului termenii pe care Rothenberg i-a folosit la adresa soțului ei.

„Dacă nu se schimbă rapid legislația americană privind imigrația, Wimbledon va fi ultimul turneu de Grand Slam al anului pentru Djokovic. SUA cere vaccinarea pentru ca străinii să poată intra în țară, iar Djokovic a spus ferm că exclude acest lucru, consolidându-și poziția de «icoană anti-vaccin»”, a scris jurnalistul Ben Rothenberg.

Jelena îi ia apărarea lui Novak Djokovic

Reacția Jelenei, soția lui Novak Djokovic, a fost una rapidă, indignată de modul în care jurnalistul l-a descris pe sârb.

„Iertați-mă. Vreau să mă asigur doar că se consemnează faptul că TU ești cel care l-a etichetat (n.r. - pe Djokovic) ca fiind imaginea anti-vacciniștilor din nu știu ce motiv. Pur și simplu a luat o decizie personală în legătură cu corpul său”, a răspuns Jelena Djokovic. 

Rothenberg: „Această decizie l-a transformat într-o «icoană a mișcării anti-vacciniste»”

Răspunsul lui Rothenberg a venit imediat: „Înțeleg că este alegerea lui, dar spun, de asemenea, că decizia sa de a fi atât de ferm împotriva vaccinurilor îi limitează capacitatea de a participa la turnee. Această decizie l-a transformat, fie că vrea sau nu, într-o «icoană a mișcării anti-vacciniste». Am văzut foarte clar acest lucru în Australia”.

„Creați o narațiune foarte critică care se potrivește cu agenda dumneavoastră. El alege pur și simplu ceea ce este mai bine pentru corpul său. Dacă nu mai joacă din cauza acestei alegeri, e împăcat cu asta”, a încercat să tranșeze schimbul de replici soția lui Novak, dar s-a lovit din nou de poziția fermă a jurnalistului.

„Cred că fiecare cetățean, în special persoanele publice, a avut datoria de a acționa în mod responsabil cu acțiuni și mesaje în scopul sănătății, în timpul pandemiei. Sunt unul dintre cei care au scris despre performanțele lui Novak, despre calitățile sale de campion și despre influența lui, dar m-a dezamăgit profund în mod repetat. Sunt prea critic? Poate, dar vorbim despre un lucru important”, a încheiat Rothenberg.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.