Liga Campionilor

Dan Petrescu i-a luat apărarea lui Petrila, după penalty-ul ratat: „Nu-l pot certa pentru asta, la ce am pățit eu în '94”

Dan Petrescu

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 14 iulie 2022

CFR Cluj - Pyunik Erevan 2-2, 3-4 după penalty-uri. Clujenii au fost eliminați rușinos de Pyunik. 

Claudiu Petrila a marcat golul de 2-1 pentru echipa lui Dan Petrescu, dar a ratat unul dintre penalty-urile campionei României

Fostul internațional, care a ratat un penalty la sfertul de finală cu Suedia, de la Mondialul din 1994, spune că nu poate certa niciodată un jucător care nu marchează de la 11 metri și l-a apărat pe Petrila.

Petrila, apărat de Dan Petrescu pentru penalty-ul ratat

La 1-1 la penalty-uri, a venit rândul lui Petrila să execute. Tânărul mijlocaș a trimis însă în transversală. Pentru CFR a mai ratat Camora, căpitanul echipei.

„Am ratat și eu la Mondiale, nu o să cert niciodată un jucător pentru asta. Prin ce am trecut eu la CM '94, că nu am dormit 3 luni, nu pot certa pentru un penalty. El a dat și gol, nu trebuie să fie supărat. Probabil va suferi câteva zile, apoi sper să îi treacă, că e tânăr. Până la urmă a ratat și Camora, care e o legendă aici”, a spus Dan Petrescu, la conferința de presă.

Petrila, gol în prelungiri cu Pyunik

La fel ca în meciul tur, Petrila a început ca rezervă meciul CFR-ului. Tânărul mijocaș ofensiv a fost însă extrem de important, marcând încă de la startul minutelor din timpul suplimentar. Petrila a fost titular în Supercupa României, dar a fost schimbat în minutul 85, cu Roger.

După ce a condus încă din minutul 6, prin golul lui Boateng cu capul, CFR a fost egalată în minutul 89. Pyunik a marcat la un corner, prin fundașul central Gajic.

Petrila a fost însă omul salvator al ardelenilor. El a fost servit perfect de Deac, după o demarcare perfectă în spatele părării adverse, și a trimis cu sânge rece pe joc, la colțul lung, fără șanse fără Yurchenko.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.