Liga Campionilor

Dan Petrescu, prima reacție după eliminarea din Ligă: „Sunt blestemat, chiar atât de multe ghinioane să ai?”

+9 Foto
Dan Petrescu / Sursă foto: Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 14 iulie 2022

Dan Petrescu, antrenorul lui CFR Cluj, a trasat primele concluzii după umilința de proporții suferită de „feroviari” în preliminariile Ligii Campionilor. Campioana României a fost eliminată de Pyunik Erevan, după un retur de coșmar (2-2, 3-4 după penalty-uri). 

  • CFR Cluj va evolua în turul II din Conference League cu Inter Club d'Escaldes, o formație din Andorra.  Turul e pe 21 iulie, la Cluj, returul fiind o săptămână mai târziu.

Finalul meciului l-a găsit deznădăjduit pe Dan Petrescu. Acesta a rămas minute în șir pe banca de rezerve, unde a discutat cu „secundul” Alin Minteuan. La declarații, „Bursucul” a dat vina pe ghinion, recunoscând că echipa sa a avut de suferit și din punct de vedere fizic. „Cea mai mare dezmăgire a carierei mele în Europa”, a concluzionat antrenorul CFR-ului.

Dan Petrescu: „Am simțit ceva, chiar atât de multe ghinioane să ai?”

„E foarte greu de înțeles ce s-a întâmplat. Băieții au încercat. A fost un meci echilibrat, parcă noi am avut mai multe ocazii. Sunt foarte supărat și trist, e greu să îmi găsesc cuvintele. Cred că e cea mai mare dezamăgire a mea la CFR Cluj. N-am pierdut meciul, am făcut 0-0 și 2-2. 

Sunt blestemat, n-am câștigat niciodată la loteria penalty-urilor. Eu am simțit ceva încă de dimineață. Mistrati și Kolinger s-au accidentat în ziua meciului, chiar atât de multe ghinioane să ai? Credeam că s-a terminat meciul la acel penalty ratat de ei. 

E cea mai dureroasă eliminare suferită de mine în cupele europene! Îmi pare rău pentru fani, pentru club, pentru toți cei care au investit. Sunt convins că toată lumea e foarte supărată. Nu le-am cerut să se apere, dar cred că au fost căzuți fizic. 

La 2-1, s-au băgat toți în poartă, au crezut că mai sunt 3 minute și gata. Cred că și jucătorii au greșit retrăgându-se. Ce să mai spun? N-am ce să spun. Suntem foarte supărați. Sunt convins că și jucătorii sunt foarte supărați. 

Acum e foarte greu. CFR Cluj trebuie să meargă mai departe, așa cum au mers și alte echipe din România. Dar nu va fi ușor! Ați văzut ce echipă bună a fost Pyunik. Nu joacă bugetele, contează ce scrie tabela. Iar astăzi tabela spune că am pierdut”, a spus Dan Petrescu, la Digi Sport. 

+9 Foto
CFR Cluj - Pyunik Erevan / Sursă foto: Imago Images

Întrebat de grupul de suporteri care i-a cerut demisia la finalul partidei, Dan Petrescu s-a rezumat la a spune: „Fiecare face ce vrea, să strige ce vor ei”. 

Citește și alte știri despre CFR Cluj:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.