GSP special

Câți bani de buzunar le dă copiilor Gică Popescu? » „Baciul” a surprins la „Profu' de Sport": „Vrei mai mult, muncește pentru mai mult”

Maria și Nicolas Popescu, alături de Ianis Hagi // foto: Instagram @ mariaappsc

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 14 iulie 2022

Gică Popescu (54 de ani), unul dintre cei mai importanți fotbaliști români din toate timpurile, a discutat la ediția inaugurală a podcastului„Profu' de Sport”, moderat de redactorul-șef GSP Cătălin Țepelin, despre educația financiară pe care le-o oferă celor doi copii ai lui, Nicolas (19) și Maria (20).

- Chiar, tu cum te raportezi financiar la copii? Shaquille O'Neal a spus la un moment dat o chestie foarte interesantă: „Nu le dau copiilor bani la dispoziție. Nu noi suntem bogați, ci eu sunt bogat. Eu am făcut lucruri în viața mea, eu am făcut averea asta. Copiii, dacă performează, s-ar putea să-i sprijin. Altfel, nu le pun la dispoziție tot ce au nevoie”. Tu cum faci? 
- Uite, fata mea a terminat anul acesta Esade, una dintre cele mai bune facultăți de business din lume, și sunt mândru de asta. Pentru că eu când am ales să nu mă fac antrenor, am ales tocmai pentru a le da copiilor mei continuitate la școală. Și răsplata mi-a venit anul ăsta, când fata mea a terminat Esade, la Barcelona. Dar eu i-am zis „ok, îți plătesc școala, îți plătesc cazarea și îți dau 1.000 de euro pe lună să mănânci, să faci ce vrei tu.” O mie de euro, 4 ani de zile.

>

- O sumă cu care zici că nu te descurci prea bine acolo. 
- În Barcelona, cu 1.000 de euro pe lună e greu.

- Și ce a făcut? 
- A trăit cu 1.000 de euro pe lună. Se ducea cu mașina dimineața la facultate și n-o lua pe autostradă, unde plătea 4 euro, o lua pe la munte, unde nu era taxă

- Deci a trăit cu anumite constrângeri ca să nu se simtă în puf.
- O mie de euro pe lună. Adică vreo 30 de euro pe zi. Vrei mai mult, muncește pentru mai mult. Banii nu pot să fie la liber, așa. Că banii sunt greu de făcut. O mie de euro, niciun leu în plus. Ei trebuie să realizeze care e valoarea banului. Banii se fac greu și-atunci când îi faci trebuie să ții de ei. Dacă sunt fără limită, nu le știi valoarea. Ei trebuie să știe ce înseamnă un euro. Și nu știi decât atunci când ți-i gestionezi singur. Nico, de exemplu, are 500 de euro pe lună de la club. Jucătorii care au făcut 16 ani semnează pe un salariu de 500 de euro. Cu asta a trăit. Mănâncă la club, îi plătesc eu cazarea, în rest - 500 de euro pe lună. Are 8.000 de lei în cont strânși. Vrei mai mult? Joacă la echipa mare și schimbăm contractul.

- Interesant, va ajunge să-și negocieze contractul cu tine, cu propriul tată. 
- Păi acum urmează să negocieze cu mine. Bine, e cam la impuse, o să-i spun "ăsta e contractul, semnează-l", că eu știu care e valoarea pe care trebuie să semneze

Nou de la Gazeta Sporturilor: s-a lansat podcastul „Profu' de sport”

GSP a lansat o nouă producție video: podcastul „Profu' de sport”, o serie de dialoguri relaxate și spectaculoase cu oameni importanți din fenomen.

Sportcastul, produs într-un nou studio video ce simulează un vestiar, este realizat de Cătălin Țepelin, redactorul-șef al Gazetei.

Primul invitat a fost Gică Popescu, unul dintre cei mai mari fotbaliști din istoria fotbalului românesc, fost căpitan la echipa națională și la FC Barcelona sau Galatasaray, echipe cu care a câștigat trofee internaționale.

Mai multe detalii despre noul format video lansat de Gazetă a oferit Cătălin Țepelin, redactorul-șef GSP.

„Ieșim din formatul standard de emisiune TV și trecem într-o zonă mai adaptată online-ului din toate punctele de vedere. În primul rând, abordarea este mai personală, tonul e mai relaxat, insistăm pe povești. Apoi, decorul e diferit pentru că am renunțat la clasicul desk de televiziune și am construit un studio ce replică atmosfera unui vestiar. Vestiarul cu povești al Gazetei, cum i-am zis noi. Nu în ultimul rând, podcastul «Profu' de sport» este filmat exclusiv în format vertical / portrait, pentru ca publicul de sport să-l consume mai ușor pe device-urile mobile și pe toate canalele de social media - Youtube, Instagram, Facebook, TikTok”, a explicat Țepelin.

Citește și alte știri din podcastul „Profu' de Sport”:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.