GSP special

Gică Popescu a rememorat cum și-a anunțat copiii că merge la închisoare: „Cel mai greu moment din povestea zilei fatidice”

Gică Popescu își îmbrățișează copiii

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 14 iulie 2022

Gică Popescu (54 de ani) a atins un subiect delicat în cadrul primului episod din „Profu' de Sport”, podcastul lansat astăzi de Gazeta Sporturilor. „Baciul” a rememorat modul în care și-a anunțat cei doi copii, Nicolas și Maria, că merge la închisoare. 

În martie 2014, cu o zi înainte de alegerile pentru președinția FRF, la care Gică Popescu candida, fostul mare fotbalist a fost condamnat pentru evaziune fiscală și spălare de bani la 3 ani, o lună și 10 zile de închisoare cu executare în „Dosarul Transferurilor”, cea mai mică pedeapsă din acel caz.

A fost eliberat în noiembrie 2015, după 20 de luni de detenție. 

În cadrul podcastului „Profu' de Sport”, un nou proiect GSP, Popescu a rememorat cum și-a anunțat cei doi copii, Nicolas și Maria, că va fi încarcerat. 

>

Cum și-a anunțat Gică Popescu copiii că merge la închisoare

- Apropo de copii. Cum le-ai povestit episodul din 2014, cu condamnarea? Tu ai tratat acel episod demn, n-ai contestat condamnarea deși ai spus că ți s-a părut nedreaptă, dar ai dus-o pe picioare, mândru ca un oltean, cum se spune. Totuși, lor cum le-ai prezentat-o? Te-ai temut că te vor privi altfel?
- A fost cel mai greu moment din toată povestea zilei fatidice. Când au venit copiii de la școală. Ei nu aflaseră, s-a dus Marilena, soția lui Gică, să-i ia de la școală. Și când au intrat în casă, era înmormântare, era plin de rude, prieteni, lumea era plânsă. Și s-au speriat. Au crezut că a murit cineva. Atunci i-am luat de mână și i-am dus în cameră.

- Apoi...
- Ne-am așezat pe pat, i-am luat de mână pe amândoi și am început să le spun: „Voi știți că tati aștepta astăzi un verdict”. Nici nu am apucat să continui, că Maria a întrebat: „Te duci la închisoare?”. Am răspuns: „Da, tată”, și am izbucnit toți 4 în plâns. Ăsta a fost cel mai greu moment.

- Dar ulterior lor le-ai povestit că ai făcut o greșeală și ai ajuns în situația asta sau că a fost o nedreptate și nu trebuia să se întâmple așa?
- Din păcate, nu le-am spus niciodată ce aș fi vrut eu să le spun. Pentru că nu vreau să își schimbe gândirea vizavi de o anumită zonă. Am lăsat lucrurile să treacă, ei s-au maturizat enorm în acea perioadă, le-a fost foarte greu. Îmi aduc aminte că fata mea, în fiecare dimineață când se trezea, își desena o inimă aici, pe deget, lângă ineluș, pentru că îi era dor de mine. Veneau în fiecare lună la mine. A fost o perioadă foarte grea și pentru ei, dar ce nu te omoară te întărește. 

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.