Liga 2

Dinamo, din scandal în scandal » Cum l-a umilit Răzvan Zăvăleanu pe Florin Răducioiu: „O lipsă crasă de respect faţă de persoana mea”

Florin Răducioiu

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu  —  Friday, 15 July 2022

Florin Răducioiu a demisionat din postul de director sportiv al lui Dinamo după ce administratorul judiciar, Răzvan Zăvăleanu, i-a cerut să-și diminueze salariul până la 2.500 de lei pe lună și să aducă sponsorizări, deși el era activ în organigramă exclusiv pe parte sportivă, nu financiar.

Cu cât se apropie mai mult startul ligii secunde, cu atât Dinamo se dezintegrează și mai tare. A rămas fără președintele din primăvară, fără antrenor și fără 80% din lotul cu care a încheiat sezonul de Liga 1. La toate acestea se adaugă și plecarea singurului simbol pe care Dinamo îl mai avea în structura de conducere: Florin Răducioiu. Acesta și-a anunțat demisia miercuri seară, într-un interviu pentru Orange Sport.

Florin Răducioiu: „Tăcerea lor a fost un răspuns pentru mine”

„Am hotărât să renunț după multe tentative ale mele să vorbesc cu Răzvan Zăvăleanu. Aveam în minte un plan, i-am cerut să-mi ofere posibilitatea să mă ocup eu de proiectul sportiv, de a reconstrui echipa. Nu mi-a răspuns de o lună de zile la tentativele de a vorbi cu el şi pentru mine a fost o lipsă crasă de respect, faţă de persoana mea, în primul rând. 

Am crezut că e vorba despre respect, sinceritate. Am tot încercat să dau de el, n-am reușit. Acest lucru înseamnă lipsă de respect. Faţă de persoana mea şi faţă de ce am făcut pentru Dinamo. M-am întâlnit cu el o dată la Marriott, i-am explicat ce planuri am în Liga a 2-a, după care m-am întâlnit cu asistentul lui, Claudiu, şi nici până acum nu am răspuns la ce am cerut.

Tăcerea lor e un răspuns pentru mine. OK, am înțeles mesajul, fiecare să-și vadă de drumul lui. Sunt foarte dezamăgit de comportamentul dânsului. Să-l întrebaţi pe dânsul de ce a făcut asta. Am încercat să mă implic, să fac mai multe. Dinamo e un capitol închis din acest moment”, a declarat Răducioiu.

Zăvăleanu n-a răspuns la sms

Fostul mare fotbalist s-a simțit umilit de Zăvăleanu mai întâi atunci când a fost chemat la o discuție, după ce echipa a retrogradat, și i s-a cerut să facă rost de o sponsorizare, care să nu fie mai mică de 20.000 de euro. Răducioiu fusese adus în club pe partea sportivă, nefiind deloc implicat în structura financiară a societății, însă Zăvăleanu i-a explicat că antamarea de sponsori e o condiție pentru ca el să poată continua.

În plus, administratorul judiciar l-a informat că trebuie să accepte diminuarea salariului pe care a rulat cât timp a activat la Dinamo. Reducerea propusă de Zăvăleanu era drastică: de la 1.500 de euro la numai 500 de euro lunar. 

Ulterior acestei discuții, Radu a reușit să convingă o societate să susțină o sponsorizare către Dinamo de 20.000 de euro, după care a solicitat o întrevedere cu Zăvăleanu pentru a-l anunța. Acesta însă n-a mai răspuns niciunui apel sau mesaj venite din partea fostului fotbalist, care în cele din urmă, miercuri seară, a anunțat că demisionează.

Am principii în viaţă. Eu am respect faţă de persoanele cu care lucrez și nu vreau să fiu înconjurat de lume care nu e loială și care nu mă respectă. Zăvăleanu n-a avut respect față de mine.

Tot ce pot să le urez celor de la Dinamo acum e să se mențină în Liga 2, fiindcă pericolul real e să retrogradeze. Echipa nu e foarte bună acum și nici nu ştiu ce vor face, perspectivele nu sunt deloc bune.

- Florin Răducioiu

Ce înseamnă Răducioiu pentru Dinamo

  • a fost 13 ani în curtea clubului, ca fotbalist: între 1978 și 1986 la juniori, între 1986 și 1990 la seniori, apoi încă un sezon, în 2000-2001
  • a câștigat 3 trofee: titlul în 1990 și două Cupe ale României (1986, 1990)
  • a disputat sfert și semifinală de Cupa Cupelor la finalul anilor '90
  • a participat la Mondialul din 1990 din postura de fotbalist al lui Dinamo

Organigrama lui Dinamo de acum: Zăvăleanu și atât

Pe 6 august va debuta noul campionat în Liga a 2-a și Dinamo a rămas practic fără niciun fel de conducere. Singura persoană activă e Răzvan Zăvăleanu (foto), administratorul judiciar. În rest, toți ceilalți șefi nu mai există. 

În plus, echipa nu are nici antrenor principal. Nu s-a găsit un tehnician după plecare lui Dușan Uhrin. Interimari sunt Iulian Mihăiescu și Ionel Augustin, care au condus pe rând jucătorii la meciurile amicale disputate până acum

VIDEO Daniel Stanciu despre dezastrul de la Dinamo: „Lucrurile s-au degradat în timp”

>

Citește alte știri din fotbalul românesc:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.