Liga 1

18 țepe marca Dan Petrescu » Un singur „pariu” al antrenorului s-a impus la CFR Cluj!

Dugandzic a dezamăgit și cu Pyunik. A rămas cu un singur gol de când a venit la Cluj // foto: Imago Images

Articol de Dan Udrea, Remus Răureanu  —  vineri, 15 iulie 2022

De când a revenit Dan Petrescu (54 de ani), CFR Cluj a adus 19 jucători ca să pregătească rezultatul dezamăgitor din „dubla” cu Pyunik. Din toată lista lungă, doar Nana Boateng (28) s-a impus ca titular clar și a jucat bine în mod constant.

Dan Petrescu a reformat echipa de la revenirea lui, în mai puțin de un an, și rezultatul a fost eliminarea din primul tur preliminar al Champions League, ca urmare a duelurilor cu Pyunik Erevan. 

Clubul a angajat 19 fotbaliști noi din septembrie anul trecut, de când a revenit Dan. Obiectivul pe care antrenorul și patronul Varga l-au anunțat la întoarcerea tehnicianului a fost calificarea în grupele Champions League, o performanță de care Neluțu nu a avut parte niciodată.

Petrescu a adus mai mulți slabi decât buni

Aproape toate achizițiile au fost realizate de pomană, nu au oferit un randament care să justifice atâtea mutări. Petrescu a și renunțat deja la câțiva dintre cei pe care-i adusese. Culio a jucat un pic, după care și el, și Dan s-au convins că mijlocașul era departe de anii lui de glorie, ca formă sportivă, și au oprit colaborarea. 

Fundașul central Dimitrov a fost împrumutat de la Hajduk Split, apoi clujenii au renunțat la el. Ei l-au pus pe liber și pe Letica și au negociat în vara aceasta rezilierea contractului cu Sergiu Buș.

Doar Nana Boateng a devenit un titular incontestabil și a avut în mod constant evoluții bune. Ghanezul a și marcat miercuri seară, în returul cu Pyunik, a dat golul de 1-0. Titular a mai fost miercuri și Cvek, schimbat pe parcursul meciului. Mistrati, prezentat ca vedeta campaniei fără transferări, a lipsit acum din cauza unei accidentări. 

Din același motiv a absentat Kolinger, un fundaș central lăudat, de asemenea, după ce a fost legitimat. Kolinger fusese titular în turul din Armenia, încheiat cu scorul 0-0.

Fotbaliștii achiziționați de CFR Cluj în mandatul curent al lui Dan Petrescu

NumeDe unde a venit
MistratiRanders
BetancorFarul
KolingerVejle
BraunFC Botoșani
BruciciKoper
MuharLech Poznan
DugandziciSoci
RogerUTA
YuriGaz Metan
BirligeaTeramo
BordeianuAl-Qadsiah
Fl. ȘtefanSepsi
CvekLugansk
LeticaFC Bruges
Sg. BușSeongnam
BoatengKuPS
R. MalPistoiese
CulioClub Flandria
DimitrovHajduk Split

13 meciuria adunat Dugandzic la CFR în campionat. Croatul impresionase în România la FC Botoșani, dar la Cluj nu s-a potrivit deloc în stilul lui Petrescu

Mai multe știri despre CFR Cluj: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.