Liga 1

Start entuziasmant în Liga 1! CS Universitatea Craiova și Sepsi, remiză spectaculoasă pe „Oblemenco” » Oltenii puteau pierde la ultima fază după ce au avut 2-0!

+7 Foto
FOTO: Facebook @UCVOficial

Articol de Aurelian Botezatu  —  Friday, 15 July 2022

CSU Craiova și Sepsi au remizat, scor 2-2, în prima rundă a sezonului 2022/2023 din Liga 1. Meciul a consemnat și prima intervenție VAR din competițiile interne. 

Pe Universitatea Craiova, startul campionatului a prins-o „ca-n gară”. Mirko Pigliacelli în fața bagajelor făcute și cu biletul de Palermo în buzunar, Gustavo strângându-și lucrurile, în așteptarea unui posibil transfer în Iran. Nu mai vorbim de campania de achiziții rămasă „în drum”, departe de a fi fost finalizată.

CS Universitate Craiova și Sepsi, remiză entuziasmantă 

Așa și-au întâmpinat juveții, astăzi, sperietoarea din ultimii ani. Un Sepsi cu tentă oltenească - Bergodi le-a fost antrenor, Dimitrov, Bălașa, Tudorie și Bărbuț au îmbrăcat tricoul alb-albaștru, Păun și Ștefănescu sunt din Caracal - și ascendentul echipei care le-a suflat trofeul favorit, Cupa României, și care tocmai și-a adjudecat Supercupa, în fața campioanei CFR.

Șansa i-a surâs însă Băniei. Pigliacelli a salvat-o printr-un plonjon spectaculos, la șutul lui Ion Gheorghe, Tudorie a ratat voleul, la doar câțiva metri de poartă, Păun, la fel, din mijlocul careului. În schimb, în celălalt careu, proaspăt intratul Gustavo n-a iertat: 1-0. Și dacă Niczuly nu inventa un reflex magistral la „scărița” lui Koljici, trupa lui Laszlo Balint putea intra cu 2-0 în pauză!

Oaspeții au ieșit mai motivați de la cabine, însă au continuat să-și irosească oportunitățile. Golofca l-a întins pe Pigliacelli, apoi tribunele au „înghețat” la un contact „Piglia” - Tudorie, în careu. „Centralul” Radu Petrescu n-a văzut penalty, VAR l-a confirmat, pentru ca apoi, același Tudorie să dea din nou emoții, cu un "cap" alături.

Universitatea? În corzi. Debusolată. Dar, ca și-n prima parte, norocoasă. Fază de biliard, cu mingea circulând pe traseul Gustavo - Ivan - Koljici - Gustavo, și un nou gol al brazilianului: 2-0! Scor final?

Prima intervenție VAR din Liga 1

Sepsi n-ar fi Sepsi dacă ar ceda așa ușor. Și nici Bergodi n-ar fi Bergodi dacă n-ar avea mână bună la schimbări. Urmarea? Damașcan, abia introdus, i-a mulțumit prompt. 1-2, meci relansat. 

Și alte emoții pentru olteni, sancționați din nou, extrem de dur, pe final. Cu gol de către Nicolae Păun, 2-2, și cu „roșu” direct pentru Mateiu, de către VAR. Craioveanul, pentru intrarea criminală asupra autorului egalării, nesancționată inițial de Radu Petrescu. 

La ultima fază, Ispas a avut golul victoriei în gheată. A driblat un adversar în careu, însă nu l-a putut învinge și pe Pigliacelli, care a salvat-o pe Craiova de la înfrângere.

FINAL » CSU Craiova - Sepsi 2-2

CSU Craiova - Sepsi, echipe de start

CS Universitatea Craiova: Pigliacelli - Căpățînă, Papp, Screciu, Vătăjelu - Al. Crețu, Al. Matei - Roguljic, Baiaram, A. Ivan - Koljic 
Rezerve: D. Rusu - Martic, Găman, Sala, Nistor, Vînă, Gustavo, Cîmpanu, Markovic 
Antrenor: Laszlo Balint 

Sepsi: Niczuly - Ninaj, Bălașa, Mitrea, A. Dumitrescu - Dimitrov, N. Păun, I. Gheorghe, M. Ștefănescu - Bărbuț, Al. Tudorie 
Rezerve: Began - R. Ispas, D. Ciobotariu, D. Renta, Jonathan Rodriguez, Damascan, G. Dragomir, Rondon 
Antrenor: Cristiano Bergodi

Arbitru: Radu Petrescu / Asistenți: Radu Petrescu, Radu Ghinguleac 
Arbitru VAR: Andrei Chivulete / Arbitru AVAR: Andrei Constantinescu

VIDEO Tot ce trebuie să știi înainte de CSU Craiova - Sepsi

>

Citește alte știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.