Liga 1

Rapid și-ar fi găsit atacant! Negociază pentru jucătorul vândut de Hagi cu 1,7 milioane de euro

Adrian Mutu își primește atacantul dorit // foto: Facebook @ FC Rapid 1923

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 16 iulie 2022

Aflată în căutarea unui atacant, Rapid s-ar fi orientat către Louis Munteanu, vârf de 20 de ani care aparține de Fiorentina.

Cu Adrian Bălan cedat gratis, iar Rareș Ilie vândut la Nice pentru 5 milioane de euro, Rapid a rămas descoperită în zona ofensivă.

Pentru a acoperi găurile, conducerea clubului din Giulești s-a orientat către Louis Munteanu, atacant de la Fiorentina Primavera, potrivit digisport.ro.

Louis Munteanu, aproape de Rapid

Impresarul tânărului atacant, italianul Pietro Chiodi, s-ar afla la București, unde negociază un împrumut cu opțiune de cumpărare pentru clientul său.

Adrian Mutu, fost jucător emblematic la Fiorentina, a înlesnit mutarea. Și Louis Munteanu se află în țară, la Cluj-Napoca, fiind așteptat zilele următoare în Capitală.

Nu s-a impus la Fiorentina

Crescut de Academia Gheorghe Hagi și promovat la prima echipă a Farului (pe atunci Viitorul) în 2019, Louis Munteanu a jucat în Liga 1 în sezonul 2019/2020 (21 de meciuri și 3 goluri), apoi a fost cumpărat de Fiorentina cu 1,7 milioane de euro.

Nu s-a impus la prima echipă viola, pentru care nu a apucat să debuteze, fiind utilizat la formația Primavera, acolo unde a adunat 40 de meciuri și a înscris de 13 ori.

Louis Munteanu, în violet // foto: Instagram

Spre finalul lunii iunie, în presa din Italia s-a zvonit că de serviciile lui Louis Munteanu ar fi interesate Reggina (Serie B) și Pescara (Serie C).

Un alt avantaj al lui Louis Munteanu este faptul că se pliază regulii U21, care spune că echipele din Liga 1 trebuie să folosească pe întreaga durată a meciurilor un jucător din categoria de vârstă sub 21. 

Ce jucători U21 are Rapid în lotul pentru Liga 1, sezonul 2022/2023:

  • Antonio Sefer (22 de ani, mijlocaș)
  • Cristian Ignat (19 ani, fundaș central)
  • Ștefan Pănoiu (19 ani, mijlocaș central)
  • Alexandru Despa (20 de ani, atacant)
  • Andrei Ioniță (18 ani, atacant)
  • David Iordache (17 ani, mijlocaș)
  • Codruț Sandu (16 ani, portar)
  • Bogdan Ungureanu (15 ani, portar)

Mai multe știri din Liga 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.