Stranieri

Tătărușanu a fost titular în victoria lui AC Milan cu Koln + Un alt român a intrat pe parcurs

Ciprian Tătărușanu/ foto Imago Images

Articol de Adrian Duţă  —  duminică, 17 iulie 2022

Ciprian Tătărușanu (36 de ani) a fost titular în primul meci amical al verii jucat de AC Milan, scor 2-1, cu FC Koln.

Portarul român, dorit de Napoli în această vară, a jucat în prima repriză, în care nu a primit gol. Tătărușanu a fost schimbat la pauză, cu Antonio Mirante.

Tătărușanu, titular în Milan - Koln 2-1

Pe terenul lui Koln, AC Milan a deschis scorul după 15 minute, prin atacantul Olivier Giroud. Francezul a finalizat o acțiune de contraatac a italienilor. A primit o pasă cu călcâiul de la Rebic în careu, apoi a săltat mingea peste portar și a trimis-o în plasă.

Tătărușanu a ieșit și el la rampă, printr-o intervenție sigură la colțul scurt, în minutul 25. Mai târziu, în minutul 35 campioana Italiei a lovit din nou pe contraatac, prin același Giroud. Francezul a finalizat superb de la 16 metri, la colțul lung, în vinclu.

Fără Tătărușanu în poartă în repriza a doua, AC Milan a primit gol în minutul 86, după o fază confuză în careu. Mingea a lovit bara după un corner, a ricoșat la Hector, care a trimis spre poartă. Mingea a fost atinsă de un alt jucător de la Koln și a intrat în plasă.

În minutul 61, un alt român și-a făcut apariția pe teren pentru Milan. Andrei Coubiș, internaționalul U19, a fost introdus în locul lui Florenzi. Apărătorul dreapta a jucat în toate meciurile României U19 la EURO 2022. În total, are nouă meciuri la naționala pregătită de Adrian Văsâi, dar a debutat și la echipa României U20, sub comanda lui Lobonț, unde a bifat două apariții.

Echipa de start a lui AC Milan: Tătărușanu - Florenzi (Coubis), Kalulu (Michelis), Gabbia, Ballo-Touré (Bartesaghi) - Bakayoko (Brescianini), Pobega (Robotti) - Messias (Traorè), Díaz (Adli), Rebić (Maldini) - Giroud (Roback)

VIDEO. Rezumat Koln - AC Milan 1-2

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.