Stranieri

Moruțan va fi împrumutat la Sivasspor » Antrenorul a recunoscut: „Poate se va întoarce mai puternic”

Moruțan va fi împrumutat la Sivasspor, Foto: Imago

Articol de Theodor Jumătate  —  Sunday, 17 July 2022

Okan Buruk (48 de ani), noul antrenor al lui Galatasaray, a confirmat că roș-galbenii negociază pentru cedarea lui Olimpiu Moruțan (23 de ani) sub formă de împrumut la Sivasspor. Alex Cicâldău va rămâne la „Cim-Bom-Bom”.

„Tricolorul” nu mai continuă la Galatasaray. După un singur sezon, mijlocașul în vârstă de 23 de ani va părăsi clubul din Istanbul. Împrumut. 

Plecarea „Împăratului” a fost și căderea lui Moruțan

Cumpărat de la FCSB vara trecută, cu 4,1 milioane de euro, la insistența antrenorului Fatih Terim, tânărul mijlocaș a jucat cât timp Terim a fost pe bancă. Trei goluri și trei pase decisive în toate competițiile. 

Plecarea lui Fatih Terim a fost și căderea lui Moruțan, Foto: Instagram

Plecarea „Împăratului” a însemnat și căderea „tricolorului”. Cu Domenec Torrent, a ieșit din echipă și nu a mai reușit decât un singur assist, la 1-3 cu Kasimpașa, în campionat. 

Okan Buruk: „Moruțan e o investiție. Trebuie să joace” 

După mai multe luni în care s-a zvonit că va fi cedat în această vară, plecarea se confirmă. Aproape sigur, va fi împrumutat. A spus și noul antrenor după amicalul de sâmbătă cu Sigma Olomouc (2-0). 

33 de meciuria jucat Olimpiu Moruțan la Galatasaray

„Moruțan e un fotbalist important pentru noi. O investiție. Trebuie să joace. Dacă joacă un an în altă parte, poate se va întoarce la Galatasaray mai puternic”, a declarat Okan Buruk, recunoscând că „Sivasspor e interesată de el. Negocierile continuă”

Riza Calimbay: „Posibil ca Moruțan să nu se fi adaptat” 

E mai mult decât un interes dinspre Sivas. Riza Calimbay, tehnicianul alb-roșilor, a vorbit iar despre Moruțan. 

3 goluri și 5 pase decisivea reușit Moruțan la Galatasaray

„Un jucător adevărat. Probabil nu a avut șansa sperată, posibil să nu se fi adaptat. La noi ar putea găsi ce nu a descoperit la Galatasaray. Va juca și în cupele europene, ceea ce e important pentru el”, a afirmat Calimbay în Hurriyet. „Sigur va dori să revină la Galatasaray mai tare”. 

Dacă Moruțan va pleca, în schimb Alex Cicâldău va rămâne la „Cim-Bom-Bom”. Okan l-a titularizat sâmbătă la testul cu Sigma. 

43 de minutea fost media pe meci la echipa din Istanbul

VIDEO. Ce se întâmplă cu Olimpiu Moruțan: „E un blocaj, nu știe engleză!”

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.