Liga 1

Părerea expertului, după golul anulat cu ajutorul VAR în Petrolul - Voluntari: „Iată o situație inedită! Eu l-aș fi validat”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 18 July 2022

VAR-ul a avut treabă în prima repriză a meciului Petrolul - FC Voluntari. Golul marcat de Lucian Dumitriu în minutul 22 a fost anulat după lungi consultări.

Pe arena „Ilie Oană”, sistemul VAR a funcționat și a fost întrebuințat de „centralul” George Găman. În minutul 22, Lucian Dumitriu a șutat de la 18 metri, mingea a fost ușor deviată de Matridardi și l-a păcălit pe portarul Mihai Popa. 

Gol anulat în Petrolul - Voluntari 

Găman a validat inițial reușita, apoi a făcut semn că în camera VAR se analizează ceva. Viorel Flueran și Valentin Avram, oficialii responsabili de videoarbitraj la Ploiești, au remarcat o poziție suspectă în cazul atacantului Ivanovski. 

FOTO: Captură @Orange Sport

Vârful adus de la Dinamo nu a atins mingea, dar s-a aflat pe traiectoria portarului. Decizia a fost una de interpretare, iar „centralul” a analizat îndelung faza. A ajuns la concluzia că Ivanovski a obturat vederea lui Popa.

Marius Avram: „Aș interpreta că nu este ofsaid”

Fostul arbitru Marius Avram ar fi validat golul.

„Este o fază în care din camera VAR au decis că George Găman trebuie să interpreteze. Iată o situație inedită, când ofsaidul nu se mai decide din camera VAR. Împiedică un adversar să joace mingea prin obstrucționarea clară a câmpului vizual, cum zice regulamentul? Eu aș merge mai degrabă către nu. 

Există această deviere a fundașului. Portarul nu este împiedicat, ci este surprins de această deviere. Eu aș interpreta faza că nu este ofsaid. Și Găman a avut dubii, este o fază grea. Aș zice 70% nu și 30% da”, a spus Marius Avram, la „Digi Sport Special”. 

Citește și alte știri din fotbalul românesc:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.