Campionate

Un alt „tricolor” ar putea ajunge în Serie A » Ce preț se cere în schimbul lui

Alex Dobre, Foto: Instagram

Articol de Daniel Scorpie  —  marţi, 19 iulie 2022

Cremonese vrea să transfere încă un român, după Ionuț Radu (25 de ani) și Vlad Chiricheș (32 de ani). A solicitat prețul lui Alexandru Dobre (23 de ani), pe care Dijon îl evaluează la un milion de euro.

Colonia românească de la Cremonese s-ar putea mări în acest mercato. Formația nou-promovată în Serie A nu privește numai în Serie A pentru a se întări, ci și-a orientat radarul și spre străinătate. 

Noua țintă a grigiorossilor este Dijon, de unde au remarcat doi jucători tineri. Unul este atacantul Aurelien Scheidler, iar celălalt, Alexandru Dobre. 

Extrema stângă de 23 de ani din Ligue 2 a avut un sezon trecut foarte bun, reușind nouă goluri și patru pase decisive în cele 31 de meciuri (23 ca titular) disputate în campionat și în Cupa Franței.

Alex Dobre, sub cota de piață

Șefii lui Cremonese s-au interesat de prețul lui Dobre, cotat pe Transfermarkt la 1,5 milioane de euro, iar gruparea din Hexagon le-a transmis că este de vânzare pentru un milion, conform informațiilor publicate de Tuttomercatoweb.com. 

O sumă accesibilă pentru italieni, care vor să demareze negocierile pentru un eventual transfer. 

Alexandru Dobre în tricoul lui Dijon, Foto: Imago Images

Pentru Scheidler au oferit 1,5 milioane de euro și n-ar fi exclus să-i ia la pachet dacă Dijon acceptă condițiile. Dobre ar fi al patrulea român la Cremonese, după Ionuț Radu, Vlad Chiricheș și Dennis Politic. 

Dintre cei trei, doar căpitanul naționalei a fost folosit în ultimul amical cu Fiorenzuola (5-0), portarul acuzând o stare de oboseală musculară.

Alex Dobre, plimbat prin Anglia

Dobre a plecat din țară în 2016 și a semnat cu Bournemouth, care nu l-a folosit decât într-un meci din Cupa Angliei și l-a împrumutat la Bury, Yeovil, Rochdale și Wigan, evoluând în ligile inferioare de la Championship până în League Two destul de puțin (cu excepția lui Yeovil). 

Dijon l-a cumpărat în 2020 pe Alexandru cu un milion de euro de la Bournemouth.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.