Liga 1

Are Liga 1 „cel mai ieftin VAR”? » Comunicat acid: „Reprezentanții cluburilor să nu mai comenteze!”

FOTO: Captură TV @Digi Sport

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 19 iulie 2022

EAD, deținătorul drepturilor comerciale și TV ale Ligii 1, a reacționat în urma ironiei lui Adrian Mihalcea. La finalul eșecului de la Botoșani, scor 2-3, antrenorul Chindiei spunea: „noi avem o variantă ieftină a VAR”.

EAD, firma care furnizează echipamentele și mașinile VAR folosite în Liga 1, s-a simțit lezată de declarațiile lui Adrian Mihalcea și a făcut o serie de precizări. 

eAD, precizări despre sistemul VAR din Liga 1

  • Tehnologia folosită nu este cea mai ieftină folosită, așa cum a declarat domnul Mihalcea, antrenorul echipei Chindia Târgoviște, după meciul desfășurat în 18 iulie, la Botoșani;
  • Tehnologia folosita în Liga 1 este Xeebra, de la EVS; 
  • Această tehnologie a fost aprobată și validată de FIFA. De altfel doar tehnologiile aprobate de FIFA pot fi folosite în operarea VAR;
  • Tehnologia EVS este cea mai folosită tehnologie, în acest moment, pentru VAR, la nivel global;
  • Tehnologia EVS este, după analiza celorlalte tehnologii, a doua cea mai scumpă tehnologie pentru operarea VAR;
  • Reamintim faptul că EAD a cumpărat mașinile și echipamentele pentru operarea VAR și le mulțumim cluburilor, anticipat, dacă reprezentații lor nu vor mai comenta pe subiecte despre care nu s-au informat sau pe care nu le stăpânesc suficient de bine. Astfel de declarații nu fac decât să afecteze imaginea competiției, a cluburilor, a LPF și a EAD.

FRF confirmă problemele cu sistemul VAR

Într-un comunicat emis luni, Federația a precizat că au existat diverse probleme la 5 dintre cele 7 jocuri disputate până acum” cu sistemul VAR în fotbalul românesc. Ieri s-a mai adăugat o partidă. Conform lui Adrian Mihalcea, asistenții s-au plâns că sistemul „a căzut” după prima jumătate de oră din Botoșani - Chindia.

Echipa responsabilă cu implementarea VAR în România a confirmat problemele tehnice de la FCSB - U Cluj, despre care a relatat Gazeta Sporturilor.

În ceea ce privește partida disputată duminică seara, FCSB – U Cluj, cu câteva minute înainte de start, fibra optică de la stadion a cedat. A fost nevoie de aplicarea soluției de back-up. Astfel, a fost trasă o nouă fibră optică care să asigure conexiunea ecranului de la marginea terenului cu mașina VAR. Din acest motiv, sistemul nu a fost perfect funcțional pe parcursul primei reprize
- Comunicatul echipei VAR

VIDEO Adrian Porumboiu, intervenție despre VAR la GSP LIVE: „O glumă proastă!”

>

Citește și alte știri din fotbalul românesc:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.