Ovidiu Ioanițoaia, directorul Gazetei Sporturilor, a venit în vestiarul cu povești al Gazetei Sporturilor! Omul care a influențat generații de jurnaliști a fost invitatul lui Cătălin Țepelin, redactor-șef GSP, la „Profu' de Sport”, noul proiect special lansat de Gazeta.
- GSP a lansat săptămâna trecută o nouă producție video: podcastul „Profu' de sport”, o serie de dialoguri relaxate și spectaculoase cu oameni importanți din fenomen. Primul invitat a fost Gică Popescu.
Sportcastul, produs într-un nou studio video ce simulează un vestiar, este realizat de Cătălin Țepelin, redactorul-șef al Gazetei.
Cel de-al doilea invitat a fost Ovidiu Ioanițoaia (77 de ani), un veritabil reper în presa de sport din România, care i-a invitat pe urmăritori într-o călătorie pasionantă prin cariera sa de peste 50 de ani. Reputatul jurnalist a făcut dezvăluiri savuroase despre „epocile” pe care le-a traversat în meseria de ziarist, de la primul articol publicat la finalul anilor '60 până la „fenomenul Procesul Etapei” și provocările jurnalismului de astăzi, cărora continuă să le facă față cu același entuziasm.
Despre ce a vorbit Ovidiu Ioanițoaia la „Profu' de sport”
- cum se simte după AVC-ul suferit în iunie
- cum a renunțat la viciul care l-a însoțit decenii întregi
- dezvăluiri despre începuturile sale în presă
- povestea primului articol publicat + ce previziune i-a făcut o străină în ziua de Crăciun
- căsătoria cu o americancă și „visul american”
- relația cu Adrian Păunescu
- despre cum a rezistat în fața cenzurii comuniste
- topul fotbaliștilor care l-au impresionat și echipa de fotbal din România pe care a iubit-o
- ziaristul căruia i-a prevestit că va ajunge să fie „exponențial”
- trecerea istorică de la ProSport la Gazeta Sporturilor
- tranzacția care i-a adus un milion de dolari
Ovidiu Ioanițoaia - Reperele unei cariere de succes
- 1945: pe 26 februarie se naște la Periș, în județul Ilfov, Traian Ovidiu Ioanițoaia. Părinții: mama Elena și tatăl Ovidiu
- 1962: a absolvit Liceul „Ion Maiorescu” din Giurgiu
- 1965: ca student la Facultatea de Limbi Străine pleacă în Polonia la un schimb între universități
- 1967: i se publică primul articol de sport, în decembrie, în ziarul „Sportul popular”, despre juniorul de 17 ani Anghel Iordănescu
- 1968: începe colaborarea cu ziarul „Sportul", unde lucrează timp de 4 ani. Primul articol îl semnează pe 9 ianuarie: „Este voleiul românesc în declin?”
- 1972: decide să plece din România. Se stabilește pentru patru luni la Washington
- 1974: ajunge la revista „Flacăra", sub conducerea poetului Adrian Păunescu
- 1986: revine la ziarul „Sportul”, unde scrie timp de 5 ani
- 1990: prima participare la un Campionat Mondial, cel din Italia, în calitate de ziarist și ofițer de presă al echipei naționale a României
- 1991: fondează ziarul „Sportul românesc", unde ocupă funcția de redactor-șef
- 1997: în iulie creează un nou ziar, „ProSport”, unde deține funcția de director general
- 1998: înființează și moderează emisiunea „SportShow” la Radio ProFM
- 2003: decide să plece împreună cu toată echipa redacțională de la ProSport și devine director general al Gazetei Sporturilor
- 2009: devine realizatorul emisiunii „Tribuna Zero” la radio EuropaFM, singura emisiune sportivă a postului
- 2019: La 24 de ani de la momentul debutului pe TV, Ovidiu Ioanițoaia a revenit pe sticlă! Dar de această dată pe ecranele calculatoarelor, ale telefoanelor mobile și ale tabletelor, în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”.
Despre „Profu' de sport” - noul podcast GSP
Mai multe detalii despre noul format video lansat de Gazetă a oferit Cătălin Țepelin, redactorul-șef GSP.
„Ieșim din formatul standard de emisiune TV și trecem într-o zonă mai adaptată online-ului din toate punctele de vedere. În primul rând, abordarea este mai personală, tonul e mai relaxat, insistăm pe povești. Apoi, decorul e diferit pentru că am renunțat la clasicul desk de televiziune și am construit un studio ce replică atmosfera unui vestiar. Vestiarul cu povești al Gazetei, cum i-am zis noi.
Nu în ultimul rând, podcastul «Profu' de sport» este filmat exclusiv în format vertical / portrait, pentru ca publicul de sport să-l consume mai ușor pe device-urile mobile și pe toate canalele de social media - Youtube, Instagram, Facebook, TikTok”, a explicat Țepelin.
GSP.ro este cel mai activ publisher pe zona contentului video digital de sport, lansând peste 15 formate diferite în ultimii 3 ani: de la emisiuni live la video-uri short-form și de la dezbateri la proiecte speciale
{{text}}