Conference League

Gigi Becali, întrebat în direct despre un titular din rușinea cu georgienii: „Cine? Cine e? Habar nu am! Nu am auzit de el”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 21 iulie 2022

Fundașul estonian Joonas Tamm (30 de ani) a debutat la FCSB în meciul cu Saburtalo, 0-1, din preliminariile Conference League, având o prestație extrem de slabă. 

  • Dacă trece de Saburtalo, FCSB va da peste cel mai probabil de Dunajska Streda (Slovacia), după ce aceștia s-au impus în deplasarea de la Vikingur (Insulele Feroe), scor 2-0 în prima manșă. Roș-albaștrii ar juca primul meci în deplasare
  • CFR Cluj - Inter Club d'Escaldes, Vllaznia - CS Universitatea Craiova și Sepsi Sf. Gheorghe - Olimpija Ljubljana sunt celelalte meciuri de azi ale românilor, în turul 2 preliminar Conference League, toate live pe GSP.ro
  • Toate rezultatele din Conference League sunt AICI

După meci, Gigi Becali, patronul roș-albaștrilor, a surprins pe toată lumea când a vorbit despre prestația acestuia. Omul de afaceri a spus inițial că nu știe cine e Tamm și l-a „înțepat” pe Mihai Stoica, managerul general, cel care l-a adus pe fundaș.

Gigi Becali: „Nu știu cine Tamm. Nu l-am adus eu”

 „Cine? Cine e? Habar nu am. Nu știu cine e Tamm. Nu l-am luat eu. Habar nu am, nici nu știu. Vorbesc serios. Nu știu, MM Stoica l-a adus. Am lăsat echipa pe mâna altcuiva. Habar nu am, nici nu știu. 

Nu am văzut prima repriză, m-am uitat de când au dat gol. De unde să mă pricep eu la ce a jucat el?”, a spus Gigi Becali în emisiunea „Fotbal Club”, de la DigiSport.

Tamm, nota 3 la debut, în Saburtalo - FCSB 1-0

Alături de Dawa și Ovidiu Popescu, Tamm a fost cel mai slab jucător de la FCSB cu Saburtalo. Acesta a primit nota 3 din partea Gazetei Sporturilor. Tamm nu dat siguranță defensivei și l-a scăpat de mai multe ori din marcaj pe vârful Siharulidze.

Joonas Tamm, fundașul pentru care Mihai Stoica a insistat

 Mihai Stoica l-a recomandat pe apărătorul în vârstă de 30 de ani, căruia Becali a acceptat să-i ofere un contract valabil un an cu un salariu de 13.000 de euro lunar. 

Tamm e foarte înalt, 1,92, și a jucat de 54 de ori în echipa națională. Experiența lui internațională constituie un atu, istoricul lui de la cluburi nu impresionează cu nimic. Până în iunie a jucat pentru Flora Tallinn, la care a bifat 13 partide într-o jumătate de sezon și a marcat un gol. 

În afara țării lui, Joonas a mai evoluat în câteva state: Suedia, Norvegia, Polonia, Ucraina. În Ucraina s-a aflat între 2019 și 2022, la Desna și apoi la Vorskla Naftohaz. În Polonia a fost la Korona Kielce în sezonul 2018-2019, în care a jucat ca titular doar în cinci partide. În rest, el a bifat doar cluburi mici din ligi mărunte. 

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.