Liga 1

Derapaj după derapaj » Becali nu înțelege unde a greșit: „Ce rasism, nu sunt țigani? Du-te domne cu prostiile și mizeriile lor!”

Gigi Becali, patron FCSB

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 23 iulie 2022

Gigi Becali, patronul lui FCSB, a avut astăzi un nou derapaj rasist la adresa rromilor, deși tocmai a fost amendat din același motiv de Comisia de Etică și Disciplină a FRF.

La finalul sezonului trecut, Becali a avut un derapaj la adresa fanilor celor de la Rapid: „Rapidiștii au o galerie așa cum sunt ei. Țigani, țigani, dar sunt civilizați oamenii”. În urma sesizărilor, din cauza acestor cuvinte, latifundiarul a fost amendat cu 2.000 de lei.

Becali, un nou derapaj rasist

Becali a vorbit despre amenda încasată și nu înțelege unde a greșit.

„Ce rasism? Nu sunt țigani? E o poreclă, o alintare. Țiganul nu este om? Ei fac discriminare. Du-te domne cu prostiile lor și mizeriile lor! Adică poate să îi învețe la scoală despre sexualitate? 

Țiganul e țigan și gata. Să îmi dea iar amendă. Eu folosesc cuvintele așa cum m-a lăsat Dumnezeu. Nu îmi e frică. Dacă nu e țigan , nu îi zic țigan. Dacă zice că e american, îi zic «americanule».

Care nu vrea să îi zic așa, îi zic rrom. Dar dacă el e țigan, îi zic țigan. Mie poți să îmi zici și machidon, aromân, cum vrei. Și neamț poți să îmi spui, nu mă deranjează”, a declarat Gigi Becali la Pro Arena

Ce nu înțelege patronul FCSB: de ce este rasism când spui „țigan”

De ce nu e la fel să-i spui „Țigan” unei persoane de etnie rromă cu a-i spune „Americanule” unui cetățean din State? Deoarece rromii reprezintă una dintre cele mai persecutate comunități din Europa și cea mai marginalizată, fiind de-a lungul vremurilor o țintă frecventă a discriminării și prejudecății populațiilor majoritare. În România, apelativul „țigan” a căpătat o conotație negativă. 

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.