Liga 1

Ronaldo Deaconu revine în Liga 1: acord pentru un contract pe doi ani! De luni e la antrenamente

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 23 July 2022

Mijlocașul Ronaldo Deaconu (25 de ani) revine în Liga 1. Va semna cu CFR Cluj.

Plecat după doar 4 luni de la formația Shaanxi Chang'an Athletic, din Liga a 2-a din China, pentru că nu a primit niciun salariu, Deaconu va reveni în Liga 1, unde a mai jucat la ASA Tg. Mureș, Concordia, Sepsi și Gaz Metan.

Ronaldo Deaconu merge la CFR Cluj

Liber de contract de la începutul lunii iulie, Deaconu a ajuns la un acord de principiu cu CFR. El va ajunge în acest weekend la Cluj și va semna un contract pe 2 ani. Salariul mijlocașul va fi de aproximativ 10.000 de euro pe lună.

De luni, Deaconu va începe antrenamentele alături de restul jucătorilor care nu vor face deplasarea în Andorra, pentru meciul cu Inter Club d'Escaldes, din manșa secundă a turului 2 din preliminariile Conference League.

Mijlocaș ofensiv central, la bază, Deaconu poate juca și ca aripă stânga în sistemul 4-3-3, pe care Petrescu îl preferă la CFR Cluj. Astfel, el s-ar duela pe post cu Roger, Alexandru Păun sau Claudiu Petrila.

Deaconu a impresionat în China, dar nu a fost plătit

Deaconu a avut un început promițător în China. A marcat 3 goluri și a dat o pasă de gol în 6 partide. El a decis să rupă contractul semnat în februarie pentru că nu a primit niciun salariu.

În China,  pentru Deaconu au continuat probleme financiare pe care le avea în România, la Gaz Metan. Fotbalistul a plecat de la clubul din Mediaș cu restanțe de 110.000 de euro.

Îi înțeleg în privința blocajului financiar pe care îl au. Practic, am găsit aici Gaz Metan de China. Doar că, în loc de compania de gaze, aici trebuie să finanțeze compania locală de apă
- Ronaldo Deaconu, pe 5 iulie, pentru GSP

VIDEO Lucian Goian: „Se vede ce se întâmplă în Liga 1. De aia ne chinuim cu echipe de mâna a doua, a treia”

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.