Campionate

Nu renunță! La Liga a cerut la tribunal abrogarea contractului semnat de Kylian Mbappe cu PSG

Kylian Mbappe, Foto: Instagram

Articol de Daniel Scorpie  —  sâmbătă, 23 iulie 2022

La Liga atacă decizia lui PSG de a-i prelungi acordul lui Kylian Mbappe (23 de ani) la cifre ce încalcă grav regulile fair-play-ului financiar și cere o revizuire a conturilor clubului.

Continuă războiul de la distanță hispano-francez pe tema Kylian Mbappe. După ce atacantul francez n-a mai semnat cu Real Madrid și a cedat până la urmă insistențelor lui PSG de a rămâne pe Parc des Princes, La Liga s-a revoltat și a amenințat că va ataca în instanță.

La Liga a cerut la tribunal abrogarea contractului semnat de Mbappe cu PSG

Concret, forul spaniol contestă „legalitatea” noului acord propus și acceptat de jucător, salariu record de 60 de milioane euro net anual până în 2025 plus 130 de milioane bonus la semnătură și alte prime de obiective personale! Cifre care încalcă grav fair-play-ul financiar și afectează și alanța contabilă a clubului

Cazul va fi judecat pe fond la Paris: „Este un recurs tehnic și judecarea va dura ceva mai mult, dar ne așteptam să fie respinsă cererea unui proces în regim de urgență. Este doar o primă etapă înainte de a sesiza și forurile judiciare europene în câteva luni. 

Liga franceză trebuie să verifice acordul, la fel Direcția Națională de Control și Gestiune (DNCG)”, a spus în L'Equipe avocatul Ligii, Juan Branco.

PSG, acuzată de fraudă!

Același reprezentant al Ligii spaniole susține că „PSG a prezentat situații contabile complet false și bugete provizorii în mod voluntar fanteziste. LFP nu trebuia să valideze niciodată contractul lui Mbappe, iar DNCG să constate infracțiunea de a nesocoti fair-play-ul financiar, atât la nivel național, cât și european”.

Liga spaniolă a pierdut mult în plan mediatic prin ratarea transferului lui Kylian la Real Madrid, care n-a putut licita la sumele exorbitante puse pe masă de șeicii qatarieni. Dinspre Paris n-a venit deocamată nicio reacție oficială.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.