Liga 2

Viktor Orban, primit ca un erou și la Miercurea Ciuc » Ovaționat de tot stadionul: „Ria, Ria, Ungaria!”

+12 Foto
Viktor Orban, îmbrăcat în cămașă albă / FOTO: Eli Driu (Libertatea)

Articol de Andreea Archip (Libertatea)  —  sâmbătă, 23 iulie 2022

Prezent zilele trecute la meciul lui Sepsi din Conference League, Viktor Orban, premierul Ungariei, n-a ratat nici inaugurarea noului stadion din Miercurea Ciuc. Prim-ministrul maghiar a urmărit din tribune amicalul cu tam-tam dintre Ungaria U18 și o așa-zisă selecționată U18 a Ținutului Secuiesc, echipă care a îmbrăcat, de fapt, tricourile celor de la Csikszereda. 

Conform Andreei Archip, jurnalist Libertatea care a transmis de la evenimentul de astăzi, spectatorii prezenți la stadion au început să-l aplaude și să-l ovaționeze pe Viktor Orban în ultimele minute ale partidei. Ulterior, galeria ciucanilor a dat tonul celebrului îndemn maghiar la luptă: „Ria, Ria, Ungaria”.

Fanii au aprins torțe, iar pe stadion a fost fluturat și drapelul cu cele două simboluri secuiești, Soarele și Luna. Mai mult, în tribune a apărut și un steag al Ungariei, pe care era scris Csikszereda, numele formației din Miercurea Ciuc. Eli Driu, fotoreporterul Libertatea, a surprins mai multe cadre elocvente.

+12 Foto
Drapelul Ținutului Secuiesc a fost fluturat la startul meciului / FOTO: Eli Driu (Libertatea)

Viktor Orban a fost și la Sfântu Gheorghe

Cu doar două zile în urmă, Orban fusese prezent și la duelul din Conference League dintre Sepsi și Olimpija Ljubljana, scor 3-1. Cu fularul covăsnenilor la gât, politcianul a fost aclamat la scenă deschisă de cei 7.500 de oameni prezenți pe stadionul din Sfântu Gheorghe. 

Oficialul din țara vecină a postat pe pagina de Facebook imagini din Sf. Gheorghe, cu mai multe mesaje, printre care: „Hai, maghiarilor!” și „E minunat să fim din nou împreună!”.

VIDEO Steagul Ținutului Secuiesc, fluturat în tribunele stadionului din Miercurea Ciuc

>

Citește și alte știri pe acest subiect: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.