Campionate

Rareș Ilie a debutat la Nice » Fostul rapidist, titular contra Romei lui Jose Mourinho

Rares Ilie, Foto: Instagram

Articol de Daniel Scorpie  —  sâmbătă, 23 iulie 2022

După câteva zile de antrenamente la noua sa echipă, Rareș Ilie (19 ani) a fost trimis în formula de start de către Lucien Favre la Nice, în testul din Portugalia, de la Albufeira, contra lui AS Roma (1-1). 

Ilie a fost folosit în banda stângă în tridentul ofensiv al roș-negrilor. În prima repriză, Rareș a fost destul de activ, remarcându-se în două faze.

Rareș Ilie a debutat la Nice

Mai întâi l-a servit pe Stengs, la marginea careului, și acesta a șutat, portarul Svilar reținând mingea. Apoi, a încercat să finalizeze, dar execuția sa cu piciorul drept a trimis balonul peste transversală. Nice a condus la pauză cu 1-0, datorită reușitei lui Billal Brahimi (41).

Ilie a rămas pe teren și în repriza secundă, fiind schimbat abia în minutul 82 cu Luca da Cunha. După pauză, când Roma a egalat prin autogolul lui Lemina, nu s-a mai remarcat în mod deosebit.

Dedesubturile vânzării lui Rareș Ilie la Nice » Nu sunt 5 milioane, sunt 3!

Transferul cel mai valoros și mai surprinzător din vara aceasta, Rareș Ilie la Nice, a fost anunțat cu o valoare de cinci milioane de euro, însă datele exacte ar fi diferite, conform surselor GSP care cunosc tranzacția. 

Ilie ar fi fost vândut de fapt cu trei milioane de euro, care pot deveni cinci milioane în funcție de unele bonusuri condiționate de randamentul jucătorului. 

Din cele trei milioane de euro inițiale, Rapidul ar încasa doar 1,8 milioane de euro, restul banilor ar merge către cluburile de juniori care l-au format pe Rareș, ca procente dintr-un transfer. Bonusurile ar urma să fie împărțite la fel, după randamentul lui Ilie și după performanțele echipei.

Nice, a cincea clasată în sezonul trecut din Franța, nu l-ar opri pe român în lot în primul an, l-ar împrumuta la Lausanne, în liga a doua elvețiană. Asta deși Nice a arătat că îl dorea cu adevărat pe Ilie, antrenorul Lucien Favre venind la București pentru tratative și insistând ca transferul să fie efectuat.

VIDEO. Rareș Ilie: „Nu cred că sunt prea tânăr. M-am schimbat mult de când a venit Mutu”

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.