Liga 1

Antrenorul pe care Gigi Becali îl vrea la FCSB după demisia lui Petrea: „E cuminte. Am avut rezultate cu el”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 25 July 2022

Toni Petrea a plecat de la FCSB, după 0-2 cu Rapid. Nicolae Dică (42 de ani) ar putea fi noul antrenor al roș-albaștrilor.

Gigi Becali, patronul FCSB, a dezvăluit că i-a acceptat demisia lui Toni Petrea, după un start slab de sezon.  Omul de afaceri a spus că încă nu are un înlocuitor pregătit și că pentru moment de echipă se va ocupa staff-ul actual.

Nicolae Dică ar putea ajunge la FCSB 

Întrebat de Nicolae Dică, Gigi Becali a spus acesta ar putea fi o soluție pentru banca roș-albaștrilor. 

„Mă consult cu oamenii să vedem cum e bine. Ar fi bine să vină un antrenor până joi. Eu știu că ne calificăm și antrenorul ar veni cu o victorie, ar veni pe cai mari.

Dică e o variantă. E un om cuminte. Pot lucra toată viața cu el. Am lucrat și am avut rezultatele cu el. Și ca jucător, și ca antrenor”, a spus Gigi Becali la ProArena.

Dică este liber de contract din iunie 2021, când a plecat de la națională, unde a fost secund în mandatul lui Mirel Rădoi. Fostul atacant a mai pregătit-o pe FCSB din iunie 2017 până în decembrie 2018. A mai lucrat la echipa roș-albastră ca antrenor secund și a mai pregătit-o pe FC Argeș. 

FCSB, la un punct de titlu în 2018, cu Dică

Dică a lăsat în urmă, probabil, cele mai bune rezultate pe care FCSB le-a obținut după plecarea lui Costel Gâlcă.  Sezonul 2017-2018, singurul întreg pe care Dică l-a avut la roș-albaștri, a fost cel în care echipa a fost cel mai aproape de titlul de campioană. 

Practic, meciul care a făcut să se rateze trofeul a fost cel cu Poli Iași, din deplasare, când gazdele s-au impus, scor 1-0, grație golului marcat de Andrei Cristea. Dacă acel joc s-ar fi terminat la egalitate și rezultatele din ultimele două etape ar fi rămas cele care s-au înregistrat, atunci FCSB ar fi devenit campioană. CFR a luat titlul cu un punct avans. 

Nicolae Dică

Dică, ultimul care a dus-o pe FCSB în grupe și în primăvară europeană

Chiar și pe plan extern, FCSB s-a comportat cel mai bine în ultimii ani sub comanda lui Nicolae. În prima vară după ce a preluat echipa, el a calificat-o în play-off-ul Champions League, după ce a trecut de Viktoria Plzen. 

A pierdut „dubla” cu Sporting Lisabona, după ce reușise un 0-0 în Portugalia. Apoi, în grupa din Europa League, care a însemnat și ultima prezență a FCSB-ului într-o grupă a unei competiții europene, roș-albaștrii au reușit calificarea în primăvară. 

Unde adversară a fost Lazio, pe care Dică a reușit să o învingă pe Arena Națională, scor 1-0, probabil cel mai de valoare rezultat obținut de piteșteanul în vârstă de 41 de ani.  Accesarea primăverii europene cu Dică a fost singura astfel de ipostază pe care FCSB a mai bifat-o de la campania formidabilă pe care a avut-o Reghecampf în 2012-2013, când a jucat optimi de finală în Europa League. 

VIDEO Soluțiile propuse de Dumitru Dragomir pentru Gigi Becali: „Aș aduce un anternor cu personalitate!”

>

 Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.