Liga 1

Toni Petrea pleacă de la FCSB » Gigi Becali i-a acceptat demisia în această dimineață

Toni Petrea pleacă de la FCSB, foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 25 July 2022

Toni Petrea (47 de ani) pleacă de la FCSB. Gigi Becali, patronul roș-albaștrilor, a anunțat în această dimineață că îi acceptă demisia , după 0-2 cu Rapid.

Antrenorul roș-albaștrilor va părăsi clubul roș-albastru după un start slab de sezon: 1-1 cu U Cluj, 0-1 cu Saburtalo (Conference League) și 0-2 cu Rapid. 

Gigi Becali a dezvăluit în această dimineață că îl va lăsa să plece pe Toni Petrea, așa cum tehnicianul își dorește.

Toni Petrea pleacă de la FCSB: „Nea Gigi, dacă echipa nu joacă, înseamnă că am eu o problemă”

„Toni Petrea a zis că pleacă. M-a sunat aseară și i-am spus că vorbim dimineața, la rece. Mi-a spus: «Nea Gigi, dacă echipa nu joacă, înseamnă că am eu o problemă. Dacă nu înțeleg, înseamnă că am o problemă. Mai bine plec, că poate se califică echipa». 

I-am zis «Bine, Toni. Cum zici tu». Da, pleacă acum. Eu i-am spus să mai stea, dar zis că va pleca”, a spus Becali la ProArena.

Toni Petrea și-a început al doilea mandat la FCSB în noiembrie 2021, după ce a condus-o pe FCSB din iulie 2020 până în mai 2021.

Cine o va conduce pe FCSB: Dacian Nastai, în acte, Pintilii pe teren

Patronul roș-albaștrilor a precizat că încă nu are niciun înlocuitor pregătit, iar de echipă ocupa actualul staff. Principal în acte ar urma să fie Dacian Nastai, posesor de licență PRO, iar de echipă s-ar putea ocupa Mihai Pintilii. 

„Deocamdată nu am înlocuitor. Am vorbit cu Vali (n.r- Argăseală), iar 30 de zile putem să stăm fără antrenor. Avem timp să identificăm. Și așa, la situația care e... Ce va fi, va fi. Pe bancă va fi staff-ul actual. Va sta Pintilii dacă e voie.

Mă consult cu oamenii să vedem cum e bine. Ar fi bine să vină un antrenor până joi. Eu știu că ne calificăm și antrenorul ar veni cu o victorie, ar veni pe cai mari”, a adăugat Becali.

Thomas Neubert, Marius Popa, Mihai Pintilii și Toni Petrea sunt cei mai importanți oameni din staff-ul FCSB Foto: Imago

Pe cine vrea Becali ca antrenor la FCSB după demisia lui Petrea: „E cuminte”

Întrebat de Nicolae Dică, Gigi Becali a spus acesta ar putea fi o soluție pentru banca roș-albaștrilor. 

„Mă consult cu oamenii să vedem cum e bine. Ar fi bine să vină un antrenor până joi. Eu știu că ne calificăm și antrenorul ar veni cu o victorie, ar veni pe cai mari. Dică e o variantă. E un om cuminte. Pot lucra toată viața cu el. Am lucrat și am avut rezultatele cu el. Și ca jucător, și ca antrenor”, a spus Gigi Becali la ProArena.

Becali, cu 10.000 de euro, îţi cumpără demnitatea. Asta face, nu altceva. El, nu dă nimic pe tine, ca antrenor. Cu 3-4.000 nu mai merge, de aceea a ajuns la o sumă mai mare, de 10.000. Acolo nu faci nimic. Nu faci schimbări, nu faci echipa... 

Vii şi spui că ai făcut 4 schimbări la pauză pentru că voiai viteză. De parcă la început nu voiai. Ți-ai dat seama abia după 45 de minute... Nu poate să vină nimeni să-mi spună mie că «Mă duc eu, fac eu». Nu, la FCSB nu faci nimic. Primești echipa, primeşti schimbările și nu faci nimic

- Basarab Panduru la Orange Sport

FCSB a fost echipa mai slabă cu Rapid fiindcă a fost construită și instruită de patron, nu de un antrenor. Chiar a jucat după chipul și asemănarea lui Gigi: doar individual, fără un plan tactic. Când ajungi să îi ai pe Dawa și Bouhenna fundași centrali, pe care mingea îi curentează la fiecare atingere, n-ai cum să speri că nu primești goluri și nu pierzi meciuri.
- Dan Udrea, jurnalist GSP, după Rapid - FCSB 2-0

VIDEO Soluțiile propuse de Dumitru Dragomir pentru Gigi Becali: „Aș aduce un anternor cu personalitate!”

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.