GSP special

„M-am speriat rău! Eram în Bulgaria, era noapte, ploua torențial...” » Ovidiu Ioanițoaia a povestit momentul de cumpănă din iunie, când a suferit un AVC

Ovidiu Ioanițoaia, la „Profu' de Sport”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 26 July 2022

Ovidiu Ioanițoaia, directorul Gazetei Sporturilor, a vorbit în cel de-al doilea episod al podcastului „Profu' de Sport”, realizat de Cătălin Țepelin, redactorul-șef al GSP, despre modul în care a trecut peste AVC-ul suferit la începutul lunii iulie. 

În vârstă de 77 de ani, reputatul ziarist spune și cum se simte după problemele delicate cu care s-a confruntat luna trecută, când, aflat în Bulgaria, a suferit un AVC minor.

>

- Domnule Ovidiu, spuneți-ne, în primul rând, cum vă simțiți? Ne-ați dat ceva emoții în urmă cu câteva săptămâni. 
- Da, am avut un AVC, care a fost categorisit drept minor. N-a avut decât niște consecințe trecătoare, în sensul în care pierdusem controlul mâinii stângi, atât. N-a fost toată partea stângă, cum se întâmplă la AVC-uri. 

- Ce ați simțit?
- Vreo 10-12 ore mâna stângă părea a altcuiva, părea că o vândusem, că o împrumutasem. Îmi mutam mâna stângă cu mâna dreaptă. Apoi și-a revenit și aș zice că acum, în proporție de 95%, execută toate comenzile, mai sunt încă niște sensibilități pe vârful degetelor. Dar e OK, am scăpat și de data asta, ca să zic așa. 

- V-ați speriat un pic, ca și noi, de altfel. 
- M-am speriat rău. Eram în Bulgaria. Era noapte...era scenariul ideal să se întâmple o dramă. Ploua torențial, a trebuit să plec, am ajuns până la Constanța în câteva ore. Mi-am dat seama imediat că e vorba de un accident vascular cerebral, iar în situații din acestea urgența este decisivă. 

-Și ce ați făcut?
-Imediat am plecat, am ajuns la Constanța, unde am făcut un computer tomograf și și-au dat seama că este vorba desăre asta. Am început un tratament, iar a doua zi am plecat la București, unde am mai stat o săptămână în spital. 

- Ați fost pe mâini bune. 
- Am fost pe mâini bune. La jumătatea distanței dintre cardiologi și neurologi, fiecare dădea vina pe celălalt. Părerea a fost că n-ar fi trebuit să se întâmple un asemenea accident, eu fiind protejat de medicamente după intervenția de cord deschis de acum 11 ani. 

Am două byepass-uri puse la Stuttgart, cu un doctor român, doctorul Ursulescu. Aveam medicație de așa natură încât n-ar fi trebuit să apară acest mic AVC. Dar se întâmplă, medicina nu e matematică. Până la urmă, totul e bine când se termină aproape bine. 

- Măcar 95% bine 
- Neurologii sunt convinși că mâna își va reveni 100%, că deocamdată e într-un proces de refacere.

VIDEO. Ovidiu Ioanițoaia, invitat la „Profu' de sport” (podcast integral)

Citește și alte știri din podcastul „Profu de Sport”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.