Campionate

Cum a terorizat Dan Petrescu un fotbalist pe care tocmai îl transferase: „M-a înjurat de morți, atunci s-a încheiat totul. Mama a decedat când aveam 5 ani”

Dan Petrescu // foto: Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 27 iulie 2022

Fostul mijlocaș Hristu Chiacu (35 de ani) a povestit la GSP Live cum a decurs scurta colaborare cu Dan Petrescu (54) din 2006, la echipa poloneză Wisla Cracovia.

În vara lui 2006, când Wisla Cracovia era antrenată de Dan Petrescu, echipa poloneză l-a transferat pe tânărul mijlocaș român Hristu Chiacu, pe atunci în vârstă de 19 ani.

Cele două luni și jumătate în care Hristu a colaborat cu Dan Petrescu au fost de coșmar pentru fotbalist, care a dezvăluit cum a ajuns să poarte o discuție aprinsă, față în față, cu „Bursucul”.

>

Hristu Chiacu: „Mi-am pierdut mama la 5 ani, iar Dan Petrescu m-a înjurat de morți”

„După ce am terminat contractul cu Național, am mers la Wisla în probe. Am plecat în cantonament, ei erau în Italia și am mers direct acolo. Petrescu n-a spus nimic de mine, că mă vrea sau nu. Dar un fost jucător care devenise antrenor secund i-a spus că «neapărat trebuie să-l luăm pe ăsta».

Experiența cu el a fost ciudată. Când a început campionatul, a început cu jigniri... cum e el. Nu eram obișnuit, eram destul de tânăr.

După meci, Petrescu îți reproșa că ai ratat, că nu știu ce... apoi te înjura. Aveam 19 ani. M-a înjurat de morți, iar de atunci s-a încheiat. Eu mi-am pierdut mama când aveam 5 ani. Am mers la el și i-am zis: «Până aici! De mine poți spune ce vrei, dar asta nu». Am avut un clinci destul de tare cu el.

După acel meci, după ce m-a înjurat, a și plecat. Am mers în cantonament la naționala de tineret, iar când m-am întors nu mai era acolo.

I-am cerut să-și prezinte scuzele, dar nu a făcut-o”, a relatat Chiacu, astăzi, în studioul GSP Live.

Hristu Chiacu, în această dimineață, la GSP Live

Ideile lui Hristu Chiacu despre Dan Petrescu:

  • „Acum îl văd la fel cum era atunci, nu cred că s-a schimbat. Dacă nu faci ca el, la revedere! N-ai făcut ca el, ești pa!”
  • „Îți ia personalitatea. La el, orice jucător care are personalitate începe să nu mai joace. Un exemplu e Omrani, care a avut oscilații în evoluții din această cauză. Jucătorul e robotizat, nu mai face ce simte el în teren. Îți trebuie puțină libertate, fantezie”.

Eram 3 români la Wisla. Eu, Emilian Dolha și Norbert Varga, care avea deja 1-2 ani de când era acolo. Cu Dolha am stat în același bloc, plecam împreună la antrenamente.

- Hristu Chiacu

Dan Petrescu, în perioada Wisla // foto: Imago Images

„Recidivele” lui Dan Petrescu

Episodul povestit de Hristu Chiacu nu este singurul în care Dan Petrescu a recurs la un limbaj suburban. Înaintea sezonului 2019/2020, într-un amical între CFR Cluj și FC Orenburg, „Bursucul” a fost zărit înjurând aproape tot meciul

Unul dintre cei mai șifonați jucători a fost Andrei Peteleu: „Morții mă-tii, sunteți toți Maradona. Băi Pete, du-te, bă, în p**a mea și dă-i la poartă singur!”.

Alt jucător înjurat de Dan Petrescu este Cristi Manea, în 2017, în timpul unui meci CFR Cluj - CSU Craiova.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.