Liga Campionilor

Scene absolut revoltătoare la Fenerbahce - Dinamo Kiev: „Mi-e rușine că trăiesc în aceeași țară cu voi! UEFA, fă ceva!” » Ce au scandat mii de turci

+7 Foto
În timpul meciului Fenerbahce - Dinamo Kiev, scor 1-2, din turul 2 preliminar al Ligii Campionilor, fanii turci au scandat numele lui Vladimir Putin, președintele Rusiei și cel care a ordonat invazia asupra Ucrainei.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 28 iulie 2022

În timpul meciului Fenerbahce - Dinamo Kiev, scor 1-2, din turul 2 preliminar al Ligii Campionilor, fanii turci au scandat numele lui Vladimir Putin, președintele Rusiei și cel care a ordonat invazia asupra Ucrainei.

Dinamo Kiev, formația antrenată de Mircea Lucescu, a eliminat-o pe Fenerbahce în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor. În tur a fost 0-0, iar miercuri seară, în manșa decisivă de la Istanbul, tabela arăta 1-1 la finalul timpului regulamentar. Vicecampioana Ucrainei a mers mai departe datorită reușitei semnate de Oleksandr Karavaev în minutul 114. 

Numele lui Vladimir Putin, scandat la meciul Fenerbahce - Dinamo Kiev

În timpul meciului, pe arena din Istanbul au avut loc scene revoltătoare. Fanii turci, și nu doar un grup, au scandat numele lui Vladimir Putin. S-a întâmplat imediat după golul de 1-0, semnat de Vitaliy Buyalskyi în minutul 57.

Reacțiile dezaprobatoare au curs pe rețelele de socializare. Cei mai vehemenți au fost chiar oamenii din Turcia:

  • „Fanii lui Fenerbahce au adăugat un lucru nou la lunga tradiție de mizerii. Îl sprijină pe Putin, cel care a comis un masacru în Ucraina și care a ucis 33 de soldați turci în Siria. E punctul de minim istoric pentru fotbalul din Turcia”
  • „Un moment absolut stânjenitor pentru Fenernbahce și Turcia. Fanii au încercat să îi irite pe fotbaliștii lui Dinamo Kiev strigând numele lui Vladimir Putin. Mulți dintre fotbaliști și-au pierdut rude sau prieteni în acest război fără sens. E greșit!”
  • Mi-e rușine că trăiesc în aceeași țară cu susținătorii lui Fenerbahce. Mii de oameni au strigat numele lui Putin în timpul unui meci”
  • „Fanii lui Fenerbahce au strigat astăzi numele lui Vladimit Putin. E dezgustător, jenant, să te folosești de o astfel de tragedie. Dar, atenție! Așa cum Fener a pierdut astăzi, așa o să pierdă și Putin”
  • Dragă UEFA, fă ceva! Așteptăm măsurile urgente și necesare împotriva lui Fenerbahce. Fanii ei tocmai au scandat numele lui Putin, într-un meci împotriva reprezentantei Ucrainei, țara pe care vrea să o ocupe”.

Citește și alte știri din fotbalul european:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.