Liga 1

FC Argeș - U Cluj 3-1 » Gazdele triumfă în Trivale. Nou-promovata s-a prăbușit în inferioritate numerică

+14 Foto
FC Argeș - U Cluj

Articol de Raed Krishan (foto), Daniel Grigore  —  vineri, 29 iulie 2022

FC Argeș a învins-o pe U Cluj în meciul care a deschis etapa 3 din Liga 1, scor 3-1. Ardelenii au înscris primii, dar totul s-a năruit pentru ei după cartonașul roșu încasat de stoperul Florin Ilie, spre finalul primei părți.

Doar de 4 minute a avut nevoie U Cluj pentru a deschide scorul la Pitești. O lovitură liberă a lui Florin Purece a fost urmată de o recentrare cu capul a lui Ioan Filip și o finalizare de aceeași natură a lui Adrian Bălan, care a profitat de ieșirea neinspirată a portarului Cătălin Straton.

Nou-promovata a avut ocazia de a consolida începutul bun de joc în minutul 18, dar Florin Purece a ratat penalty-ul obținut de Adrian Bălan. Vinovat la golul de 0-1, Straton s-a revanșat și a intervenit excelent.

Ardelenii au mai avut o șansă uriașă de gol, de această dată în minutul 34. Chipciu l-a găsit ideal la 10 metri de poartă cu o centrare precisă, iar Briceag a reluat defectuos, din prima, mult pe lângă poartă.

Momentul în care s-a rupt totul pentru U Cluj 

A urmat dezastrul pentru trupa lui Erik Lincar. O intrare violentă a lui Florin Ilie, cu piciorul drept pe spatele lui Alexandru Ișfan, a dus la eliminarea stoperului în vârstă de 30 de ani.

Din acel moment, Universitatea a început să se destrame. Mutarea gândită de Erik Lincar, introducerea pe teren a stoperului Andrei Pițian în locul lui Purece, n-a dat roade.

Alexandru Ișfan a egalat pentru FC Argeș în minutul 43, când a reluat cu capul dintre doi oponenți o centrare din banda dreaptă a lui Marius Constantin.

Totuși, U ar fi putut intra în avantaj la cabine, numai că Adrian Bălan a irosit o șansă bună de gol în minutul 6 al prelungirilor primei părți, când șutul său cu latul a fost blocat de Cătălin Straton.

Ișfan a reușit „dubla” imediat după pauză, în minutul 46. Mijlocașul dorit de Gigi Becali la FCSB a șutat din voleu, Pițian a respins inițial balonul, dar acesta s-a rostogolit înapoi în poartă, fără ca stoperul să-l poată degaja. 

Ișfan a ratat de puțin hat-trick-ul în minutul 49, când a fost față în față cu Gorcea, dar a trimis peste poartă.

Nu a contat foarte tare, pentru că piteștenii au mai lovit o dată la scurt timp după, în minutul 53. Arnold Garita l-a depășit cu ușurință pe Andrei Pițian, care nu a reușit să intercepteze o pasă venită din jumătatea gazdelor, apoi i-a fentat elegant pe portarul Gorcea și același Pițian, finalizarea fiind o simplă formalitate.

U Cluj a urcat liniile, dar fără efect pe tabelă. FC Argeș s-a închis bine și a păstrat avantajul de două goluri până la final.

Piteștenii ajung la 6 puncte și urcă pe locul 3, în timp ce U Cluj rămâne pe locul 12, cu două puncte.

FINAL » FC Argeș - Universitatea Cluj 3-1

Echipele de start la FC Argeș - Universitatea Cluj:

FC Argeș: Straton - M. Constantin, Turda, Cestor, Latovlevici - Raynov, Njike - Jakolis, Ișfan, Bertrand - Garita
Rezerve: Greab - Tofan, Dobrosavlevici, Meza Colli, Covaci, G. Ganea, Calcan, Donisa, Celestine
Antrenor: Andrei Prepeliță

U Cluj: Gorcea - Baravykas, Fl. Ilie, Ispas, Briceag - Purece, I. Filip, R. Pires - Chipciu, Ad. Bălan, Fernandes
Rezerve: Brănescu - Romeo, Pițian, Pîrvulescu, Bic, Remacle, Hofman, Hlistei, Boiciuc
Antrenor: Erik Lincar

Stadion: „Nicolae Dobrin”, Pitești
Arbitru: Horia Mladinovici / A1: Ovidiu Artene / A2: Bogdan Gheorghe / Arbitru VAR: Ionuț Coza / Arbitru AVAR: Ionel Valentin Dumitru / Rezervă: Sebastian Colțescu / Observator: Adrian Vidan

Citește și alte știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.