Campionate

„L-au încolțit și alungat!” » Șeful sindicatului fotbaliștilor îi ține partea lui De Jong și acuză Barcelona de șantaj

Frenkie de Jong, Barcelona // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 28 iulie 2022

Situația lui Frenkie de Jong (25 de ani), fotbalistul constrâns de Barcelona să accepte o micșorare salarială sau un transfer la alt club, atrage din ce în ce mai multe reacții.

După ce Gary Neville s-a poziționat împotriva Barcelonei și a descris practicile clubului catalan drept „imorale”, a venit rândul lui Evgeniy Levchenko, președintele sindicatului olandez al fotbaliștilor, să reacționeze.

Acesta a transmis că „jucătorul este încolțit și alungat de club. Este de datoria unui sindicat internațional să intervină”, cu referire la situația lui Frenkie.

Acuză Barcelona de șantaj în cazul lui Frenkie de Jong

Presată de nevoia de a micșora cheltuielile salariale astfel încât să poată înregistra nou-veniții, Barcelona vrea ca mijlocașul olandez să accepte o micșorare a salariului sau transferul la alt club. De Jong este dorit de Erik ten Hag la Manchester United, dar preferă să rămână la Barcelona.

Levchenko a descris acțiunile Barcelonei drept „un fel de șantaj”, potrivit Sport.es. El îl încurajează pe Frenkie să nu accepte micșorarea salariului și spune despre politica clubului blaugrana că „pe termen lung este dramatică. Este o nebunie când jucătorii trebuie să plătească din cauza problemelor economice”.

Rămâne de văzut ce decizie va lua Frenkie de Jong. Olandezul privește cu reticență ideea de a evolua la Manchester United, întrucât englezii au ratat calificarea în Champions League pentru următorul sezon.

Barcelona îi datorează în continuare 20 de milioane de euro fotbalistului olandez, sub formă de salarii amânate, pe care Frenkie a acceptat să le primească mai târziu astfel încât să ajute clubul aflat în mare dificultate.

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.