Conference League

Sepsi din Slovacia, viitoarea adversară a lui FCSB » Cine e Dunajska Streda, echipa susținută de Guvernul Ungariei

Dunajska Streda/ foto Facebook @DAC 1904

Articol de Adrian Duţă  —  Friday, 29 July 2022

FCSB a câștigat cu Saburtalo, scor 4-2 (4-3 la general), și s-a calificat în turul 3 preliminar din Conference League, unde va juca împotriva lui Dunajska Streda.

Prima manșă va avea loc în Slovacia, pe 3 august de la 21:30, iar returul se joacă la București, pe 11 august.

Dunajska Streda (locul 4 din Slovacia) a trecut în turul I de Cliftonville (Irlanda de Nord), 2-1 și 3-0, și în turul II de Vikingur (Feroe), 2-0 și 2-0.

Dunajska Streda, adversara lui FCSB din Conference League

Dunajska Streda, echipă promovată în prima ligă slovacă în urmă cu 3 ani, a terminat pe locul 4 în sezonul trecut și s-a calificat în preliminariile Conference League. Echipa înființată în 1904 nu a câștigat niciodată titlul, cea mai bună clasare fiind locul doi, în 2018-2019 și 2020-2021.

La fel ca Sepsi în România, Dunajska este o echipă susținută de Guvernul Ungariei, fiind înfrățită cu Ferencvaros. La meciurile de pe propriul stadion, numit Mol Arena (12.700 de locuri), ultrașii afișează mesaje cu numele echipei în limba maghiară, „Dunaszerdahely”, dar și steaguri cu „tricolorul” Ungariei.

De asemenea, în cadrul clubului este preferată limba maghiară, lucru ce a stârnit controverse în Slovacia.

Din lotul slovacilor face parte și Ion Nicolaescu, un atacant cu cetățenie română și moldoveană. Vedeta și căpitanul echipei este maghiarul Zsolt Kalmar, un mijlocaș central evaluat la 800.000 de euro pe transfermarkt.

11,73 de milioane de euroeste valoarea lotului lui Dunajska Streda, potrivit transfermarkt. FCSB este cotată la 28 de milioane

Becali, despre Dunajska Streda; „O voi spulbera”

După ce la conferința de prezentare a lui Dică pe banca lui FCSB declara că va investi 10 milioane de euro dacă Sepsi se ridică în fotbalul românesc, Becali a avut o reacție asemănătoare când a flat că următorul adversar din Conferencea league e susținut de Gunevrnul Ungariei.

„Dacă mi-ați zis cu cine joc mai departe, nu mai am nicio emoție. Dacă acea echipă e suținută de guvernul maghiar, o voi spulbera! Voi spulbera tot ce ține de Viktor «Vladimirovici» Orban, mai ales după ultimele declarații pe care le-a dat”, a spus Becali la Pro Arena.

FCSB a dat și de Sepsi din Serbia, Backa Topola

În 2020, FCSB  a jucat cu Backa Topola, o echipă din Serbia susținută de Guvernul Ungariei, în preliminariile Europa League. Atunci, din cauza Covid-19, lotul roș-abaștilor a fost decimat. Tot din acest motiv s-a jucat într-o singură manșă.

Meciul din Serbia s-a terminat cu un scor neverosimil, 6-6 după prelungiri. Partida a ajuns la penalty-uri, unde FCSB a câștigat cu 5-4.

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.