Conference League

A comis-o Rotaru? » Pariul lui MM devine câștigător: cifre impresionante în FCSB - Saburtalo

MM Stoica salută galeria după FCSB - Saburtalo 4-2 / foto: GSP

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu  —  vineri, 29 iulie 2022

FCSB - SABURTALO 4-2. Joyskim Dawa, stoperul adus de FCSB de la Botoșani, a luat prim-planul datorită golului de 1-0, însă monitorizarea InStat spune că fundașul eston a fost superior la toate capitolele din joc, inclusiv în duelurile aeriene și cele defensive

Dică n-a schimbat cuplul de fundași centrali cu care echipa jucase și la ultimul meci înainte de venirea lui. Împotriva lui Saburtalo, axul defensiv a fost format din Dawa și Tamm, ambii veniți la echipă în această vară.

Cum s-au descurcat cei doi? Stoperul camerunez a marcat în finalul primei reprize, după o fază fixă, mai precis un corner executat de Cordea. În schimb, Tamm nu s-a remarcat în ofensivă, ba chiar l-a pierdut din marcaj pe Sikharulidze, la faza primului gol încasat de FCSB.

Totuși, dincolo de această impresie generală, GSP a analizat parametrii de joc ai celor doi, din monitorizarea firmei InStat. Iar concluzia e că Tamm i-a fost superior partenerului său din apărare la absolut toate capitolele.

Iar unul dintre cele mai importante capitole, în analiza unui fundaș central, e modul în care se prezintă în duelurile cu adversarii. Iar estonul aproape că l-a surclasat pe Dawa. A avut un procentaj de aproape 80% al duelurilor totale câștigate, față de numai 67% pentru Dawa, în condițiile în care Tamm a fost implicat în de două ori și jumătate mai multe dueluri.

Tamm a pierdut o singură minge tot meciul, în jumătatea adversă de teren, în vreme ce africanul a pierdut de 3 ori mai multe baloane, dintre care două au fost în propria jumătate.

DawaParametruTamm
6Dueluri disputate14
67%Dueluri câștigate79%
50%Dueluri defensive câștigate82%
67%Dueluri aeriene câștigate82%
5Baloane interceptate7
6Mingi recuperate7
33Pase bune37
3Mingi pierdute 1
2Mingi pierdute în propria jumătate0
Înainte să ajungă la FCSB, Tamm a fost propus CS Universității Craiova, dar Rotaru a refuzat mutarea

Cele mai importante cifre legate de Tamm și Dawa

  • 4 ani e diferența de vârstă între cei doi: Dawa are 26, Tamm are 30 
  • 8 meciuri în cupele europene are Dawa, în tricoul a 3 echipe: Mariupol (Ucraina), Valmiera (Lituania) și FCSB (România) 
  • 14 partide în cupele europene a disputat Tamm, 12 cu Sarpsborg (Norvegia) și două cu FCSB 
  • 50 de selecții a adunat Tamm în naționala Estoniei, ultima fiind luna trecută, 2-1 cu Malta, în Liga Națiunilor 
  • 9 partide a jucat Dawa în naționala Camerunului, ultima în septembrie anul trecut, 1-2 cu Coasta de Fildeș, în preliminariile CM 
  • 650.000 de euro e cota la care e evaluat Dawa pe transfermarkt, cu 50.000 peste nivelul lui Tamm
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.