Conference League

CFR Cluj nu va fi cap de serie în play-off-ul Conference League » Coșmarul din 2018, printre posibilii adversari

CFR Cluj s-a calificat în turul 3 preliminar al Conference League // foto: Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 30 iulie 2022

Marți, pe 2 august, oficialii UEFA vor efectua tragerea la sorți pentru duelurile din play-off-ul Europa Conference League. Campioana României, CFR Cluj, nu va fi cap de serie în cazul în care va trece de turul 3 preliminar.

Eliminată prematur din preliminariile Champions League, CFR Cluj a fost „retrogradată” în turul 2 preliminar al Conference League, unde a trecut - nu fără emoții - de Inter Club d'Escaldes, campioana din Andorra în ultimii 2 ani.

În turul 3, pe 4, respectiv 11 august, campioana României va înfrunta câștigătoarea campionatului din Belarus, pe Shakhtyor Soligorsk, urmând ca marți să-și afle eventuala adversară din play-off.

CFR Cluj nu va fi cap de serie în play-off-ul Conference League

CFR Cluj nu va fi cap de serie în barajul pentru grupe și adversarul se va alege dintr-o listă restrânsă, de 5 variante. Una dintre echipele care vor fi eliminate în turul 3 din Europa League, de pe traseul campioanelor, va întâlni trupa lui Dan Petrescu.

Cele 5 meciuri sunt:

  • Malmo - Dudelange 
  • Shamrock Rovers - Shkupi 
  • Linfield - Zurich 
  • Olympiakos - Slovan Bratislava 
  • Maribor - HJK Helsinki

Cel mai „greu” nume care ar putea apărea în calea CFR-ului este Olympiakos, campioana din Grecia, zdrobită în turul 2 preliminar al Champions League de Maccabi Haifa.

Grecii remizaseră în turul din Israel, 1-1, dar au pierdut șocant la retur, chiar în fieful din Pireu, 0-4. Au căzut, astfel, în Europa League.

Pe lista posibililor adversari se mai află și Dudelange, coșmarul CFR-ului din preliminariile Europa League din sezonul 2018/2019, care i-a învins pe „vișinii” în dublă manșă, 3-2 în Gruia, 2-0 în Luxemburg.

CFR Cluj întâlnește campioana din Belarus

CFR Cluj nu a avut parte de noroc nici la tragerea la sorți pentru turul 3, unde nu au existat capi de serie, toate echipele fiind plasate în aceeași urnă. Favorita principală, campioana României a fost împerecheată cu Shakhtyor, formația cu al treilea cel mai bun coeficient din urnă.

Shakhtyor Soligorsk este campioana din Belarus în ultimele două sezoane. Anul trecut, echipa din Soligorsk a câștigat campionatul cu un avans de 10 puncte (75-65) față de BATE Borisov.

Echipa bielorusă este antrenată de rusul Sergey Tashuev și își desfășoară meciurile europene de pe teren propriu în Turcia, Adapazarı, în contextul războiului Rusia - Ucraina.

Shakhtyor Soligorsk are un lot cotat la 12,88 milioane de euro, față de 28,66 în dreptul lui CFR Cluj.

VIDEO » Ce a declarat Dan Petrescu înainte de CFR Cluj - CS Mioveni

>

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.