Liga 1

CS Universitatea Craiova pierde un jucător de bază înaintea derby-ului cu Rapid: „Plecarea lui ne lasă descoperiți!” + Anunțul oficial

Gustavo Vagenin pleacă de la CSU Craiova Foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 30 iulie 2022

Laszlo Balint (43 de ani), antrenorul celor de la CSU Craiova, a dezvăluit că brazilianul Gustavo (30) a plecat de la echipă și nu va putea fi folosit în derby-ul cu Rapid.

UPDATE 19:15 » CSU Craiova a anunțat oficial plecarea lui Gustavo

Oltenii au anunțat oficial plecarea lui Gustavo. Brazilianul s-a transferat în Iran, acolo unde a semnat cu Tractor FC. 

„Clubul Universitatea Craiova anunță faptul că brazilianul Gustavo a fost transferat la formația Tractor FC din Iran. Îi mulțumim lui Gusti pentru modul în care a apărat blazonul Științei și îi dorim mult succes în continuare!”, se arată în comunicatul clubului. 

Știrea inițială: Laszlo Balint a anunțat despărțirea de Gustavo

Laszlo Balint are probleme de lot înaintea meciului cu giuleștenii. Nicușor Bancu și Mateiu sunt suspendați, Vînă și Nistor sunt excluși din lot, în timp ce nou-venitul Rivaldinho nu are încă drept de joc. 

Pe lângă aceștia, antrenorul oltenilor nu se va putea baza nici pe Gustavo Vagenin, brazilianul plecând în Iran, acolo unde urmează se se transfere. Vestea bună e că Balint se va putea baza pe Sergiu Hanca. 

Nu sunt probleme medicale majore, dar plecarea lui Gustavo ne lasă descoperiţi. Gustavo este jucător cu experienţă, care ştia ce înseamnă acest club, jucător important, care putea rezolva anumite meciuri.

Rivaldinho nu are drept de joc, avem şi cei doi suspendaţi, Mateiu şi Bancu, dar cine va intra, indiferent de experienţă şi de vârstă. Din fericire, Sergiu Hanca are situația rezolvată. 

Sunt convins că va avea atitudinea corectă. Voi încerca să aliniez o formulă optimă pentru a încerca să câştigăm”, a declarat Balint la conferința de presă premergătoare meciului. 

Laszlo Balint, despre CSU Craiova - Rapid 

Balint a analizat și duelul cu giuleștenii, pe care îi consideră un adversar dificil. 

„Un meci dificil, categoric, împotriva unei echipe care a demonstrat etapa trecută că este într-o formă sportivă bună. O echipă care a bifat niște transferuri importante în această perioadă. Este clar că își propun cel puțin accederea în play-off în acest sezon. 

Este o emulație în jurul acestei echipe, mai ales de la inaugurarea noului stadion. Cunoaștem toate atuurile adversarului nostru, însă o să ne axăm pe ce putem să facem mâine. Știm că este un meci special pentru noi toți, dar mai ales pentru suporteri. 

Victoria împotriva celor de la Vllaznia a însemnat nu doar calificarea în Conference League, ci a venit ca o confirmare a lucrurilor de care suntem capabili. 

Am fost perseverenți în ceea ce ne dorim să facem. Jucătorii au prins mare încredere în forțele proprii după partida de joi. Dorința noastră este la nivel maxim”, a mai spus antrenorul.

Vreau să câştigăm cu Rapid, apoi, pas cu pas, pe termen mediu şi lung, sunt sigur că vom cunoaşte satisfacţii. Rapid e o echipă bună şi vom avea momente grele, de aceea avem nevoie de aportul fanilor. Nu e un duel între Balint şi Mutu, e un duel între două echipe puternice, sunt convins că va ieşi un spectacol pe teren şi în tribune

- Laszlo Balint, antrenor CSU Craiova

VIDEO Tot ce trebuie să știi înainte de CSU Craiova - Rapid

>

Citește alte știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.