Liga 1

A început în iulie și s-a încheiat în august » FCSB e la retrogradare după supermeciul cu FCU Craiova

+29 Foto
FCSB și FCU Craiova au remizat, scor 1-1, în runda cu numărul 3 din Liga 1.

Articol de Eduard Apostol, Raed Krishan (foto)  —  Monday, 01 August 2022

FCSB și FCU Craiova au remizat, scor 1-1, în runda cu numărul 3 din Liga 1. Un duel electrizant pe Național Arena! 

Ce meci, ce frumusețe! O partidă cu iz "istoric", ce a început duminică și s-a încheiat luni, a debutat în luna iulie și fluierul final a fost în august. Două echipe axate doar pe ofensivă, un fotbal care a ridicat cota fotbaliștilor ofensivi în detrimentul celor din defensivă. Două formații care nu și-au propus doar play-off-ul, cu jucători care ridică nivelul calitativ al Ligii 1.

FCSB - FCU Craiova 1-1. Cronică: Furios și iute

O repriză impresionantă chiar și fără gol marcat. Aceasta și fiindcă ambii portari au avut mănuși fermecate. Târnovanu și Popa s-au întrecut în parade, care mai de care mai spectaculoase, iar Coman, respectiv Compagno și Bauza au fost lipsiți de bucuria reușitelor. 

+29 Foto
FCSB - FCU Craiova 31.07.2022

Coman a părut foarte motivat de banderola de căpitan, după plecarea lui Florin Tănase, și transversala s-a opus pe final de primă repriză în calea jucătorului roș-albaștrilor. 

Ocazii la ambele părți pentru o repriză electrizantă. Tackling-uri aprige, Vlad Achim riscând chiar să fie eliminat după o intrare extrem de tare asupra lui Olaru, cel mai faultat jucător al serii.

Fotbal în ritm de roller coaster

Ceea ce echipele și spectatorii nu au avut în prima parte s-a declanșat imediat după revenirea de la cabine. În același ritm impresionant. Dică a mutat la pauză și l-a introdus pe Tamm în locul aiuritului Bouhenna

Estonianul a reluat ca un veritabil vârf, în minutul 47, la doar câteva momente de la apariția pe teren, după un corner al coechipierilor. Golul i-a bucurat pe Dică și pe cei de la FCSB, nebunie în tribune, însă momentul i-a îndârjit și mai mult pe elevii lui Croitoru. 

Antrenorul suspendat s-a încălzit în exilul din tribune, iar juveții au ripostat furibund. Dawa i-a dezavantajat pe colegi, cu o intrare imprudentă în propriul careu, l-a călcat pe Duarte, în minutul 53, "centralul" n-a observat, dar a intervenit VAR. Adrian Cojocaru a văzut și re-revăzut momentul, a dictat, logic, penalty, iar Compagno (58) a punctat implacabil.

În căutarea primul succes în actuala ediție de campionat, FCSB a împins liniile și a câștigat câte un metru de teren între minutele 60-75. Oltenii au avut alura unui boxer dispus să încaseze, cu garda sus, așteptând orice fisură a adversarului. Pentru ca apoi să pună presiune pe final. 

Noul decar al roș-albaștrilor, Octavian Popescu, a apărut și el în ring, a dorit să impresioneze, impulsionat de faptul că a venit de pe bancă. Timpul a lucrat în detrimentul gazdelor, un aliat conjunctural al alb-albaștrilor. Croitoru și-a mai așezat un smartphone în fața ochilor, iar Marquet (84) i-a dat frisoane lui Târnovanu. 

Opt minute de prelungiri: în al patrulea, Coman a creat o fază, dar, ghinionist, a lovit bara, din nou. S-a încheiat cu remiză, una mai mult decât frumoasă, FCSB rămâne fără victorie în noul sezon de Liga 1, FCU Craiova a arătat că nu doar play-off-ul poate fi un obiectiv îndrăzneț.

15.167 de suporteriau fost prezenți pe Arena Națională

FINAL. FCSB - FCU Craiova 1-1

FCSB - FCU Craiova. Echipele de start

Față de partida cu Saburtalo (4-2), Dică a efectuat 3 înlocuiri în formula de start: au ieșit Tamm, Edjouma, Tavi Popescu și au intrat în primul „11” Bouhenna, Șut, Oaidă. Dincolo, Croitoru n-a schimbat niciun titular în comparație cu runda precedentă, 3-1 cu CFR Cluj în Bănie.

FCSB: Târnovanu - Ov. Popescu, Dawa, Bouhenna, Radunovic - Ad. Șut, Oaidă - Cordea, Olaru, Fl. Coman - I. Stoica
Rezerve: A. Vlad, Haruț, Ov. Popescu, Lixandru, Tamm, Fl. Achim, Pantea, Musi, Mamut
Antrenor: Nicolae Dică 

FCU Craiova: R. Popa - Negru, Duarte, Paramatti, Huyghebaert - Achim, Asamoah - Baeten, Bauza, Van Durmen - Compagno
Rezerve: Mogoșanu, R. Grigore, Enache, Dr. Albu, Blidar, Sidibe, Marquet, Chițu, C. Bălan
Antrenor: Marius Croitoru

Stadion: Arena Națională, București 
Arbitru: Adrian Cojocaru / Asistenți: Sebastian Gheorghe, Adrian Vornicu 
Arbitru VAR: Ovidiu Hațegan / Arbitru AVAR: Imre-Laszlo Bucși

Citește și alte știri din fotbalul românesc:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.