Tenis

Decizia luată de Emma Răducanu îi neliniștește pe parlamentarii britanici: „Va fi folosită în propaganda rusă. E o rușine dacă va continua așa”

Emma Răducanu/ foto Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 31 iulie 2022

Emma Răducanu (19 ani, 10 WTA) a fost avertizată de Chris Bryant, membru al Parlamentului Britanic, că va fi folosită în propaganda rusă, după ce l-a angajat pe Dmitry Tursunov ca antrenor.

Emma a început colaborarea cu tehnicianul rus în urmă cu doar câteva zile, dar este sfătuită să renunțe la serviciile lui Tursunov.

„Emma Răducanu va fi folosită de propaganda rusă”

Tursunov, unul dintre cei mai apreciați antrenori din circuit, a lucrat și cu Annet Kontaveit, actualul număr 2 WTA. Rusul a încheiat colaborarea cu sportiva din Estonia după startul războiului din Ucraina. 

El a fost angajat de Emma, după ce jucătoarea britanică l-a concediat pe Torben Beltz, în aprilie, iar de atunci nu a avut un antrenor stabil.

Kremlinul va prezenta acest lucru ca pe o lovitură de PR și o indicație că Marii Britanii nu-i pasă cu adevărat de războiul din Ucraina, așa că va fi o adevărată rușine dacă Emma va merge mai departe cu acest antrenor.

O îndemn să se mai gândească și cel puțin să condamne războiul barbar al lui Putin”, a declarat Chris Bryant, potrivit Express.

Citește și alte știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.