Liga 1

Hagi, ca Guardiola » Foștii elevi ai lui Cruyff, discurs asemănător către jucătorii lor

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 31 iulie 2022

La finalul partidei contra Chindiei, 0-0, Gică Hagi a explicat ce l-a deranjat cel mai bun la elevii săi. Discursul său seamănă cu cel al lui Pep Guardiola, antrenorul lui Manchester City

Tehnicianul Farului spune că nu i-a plăcut că jucătorii săi nu au ținut de minge în meciul contra trupei lui Adi Mihalcea și că aceștia nu au driblat suficient în jumătatea adversă.

„Le-am zis de 100 de ori «Urmăriți și atacați mingea! Bateți unde trebuie». Sunt nemulțumit de desfășurarea meciului în jumătatea adversă. 

Nu poți să nu ai o fentă, un dribling. Nu poți! Nu ai cum. Nu poți să joci fotbal! Noi ne antrenăm ca să avem relații de joc, dar, din punct de vedere individual, lucrurile trebuie să fie la alt nivel

Am pretenții mari. Exigențele sunt mari. Vreau mijlocași care să dea pase decisive, iar atacanții să finalizeze, să dea goluri”, a declarat Gică Hagi.

Pep Guardiola: „Urăsc când nu avem mingea”

Antrenat și el de Johan Cruyff, ca Hagi, Pep Guardiola încearcă să le transmită jucătorilor de la Manchester City filozofia fostului mare antrenor olandez. 

Într-un video publicat de Manchester City, tehnicianul spaniol a fost surprins cum le cere elevilor săi să aibă posesia, spunând că e ceea ce-și dorește cel mai mult de la ei.

>

„Cel mai mul urăsc când nu vreți să avem mingea. Urăsc! Ne antrenăm în fiecare zi pentru asta. Aveți permisiunea de a face o greșeală, aveți permisiunea de a pierde și aveți permisiunea de a face orice. Dar vreau mingea”, a spus Pep Guardiola.

VIDEO Concluziile lui Hagi după Farul - Chindia 0-0

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.