Liga 1

Ionuț Badea despre David Miculescu: „Simte poarta, nu e «tabacheră» ca Torje. Dar are 2 puncte unde trebuie lucrat"

David Miculescu (dreapta) are 21 de ani și stabilește recordul de preț în perioada aceasta de transferări, foto: Imago

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu  —  Monday, 01 August 2022

Ionuț Badea l-a antrenat pe David Miculescu în a doua jumătate a sezonului trecut și-l caracterizează pe fotbalistul pentru care Gigi Becali plătește mai mult decât a valorat tot mercato din vara aceasta. 

Ionuț Badea despre David Miculescu: „Din punct de vedere fizic mai are de lucrat, trebuie să fie mai bun în dueluri”

- Domnule Badea, ce fel de jucător e Miculescu?
- Prima dată te surprinde structura lui, e rar să fie atât de înalt un „extern", adică un atacant lateral. Mai poate fi folosit și ca volante, în spatele unui vârf. Înălțimea lui e neverosimilă fiindcă noi suntem obișnuiți cu fotbaliști explozivi de genul „tabachere", ca Torje și ca Adi Popa. Segmentele lungi nu-i afectează lui David tehnica și coordonarea în regim de viteză.

- Ce ar trebui să îmbunătățească la FCSB?
- Din punct de vedere fizic mai are de lucrat, trebuie să fie mai bun în duelurile unu la unu și să-și îmbunătățească potențialul, să nu sufere la ritmuri înalte de joc. El se antrenează cu plăcere, are o motivație intrinsecă, adică îi place ceea ce face, nu trebuie să fie obligat. Face și faza defensivă când i se cere și are capacitatea de a lua decizii bune în timpul meciurilor fără să aibă blocaje mentale, un semn că educația primită acasă a fost una acceptată, nu impusă.

- Ce poate să aducă într-o echipă?
- E un jucător de echipă, e atent la nevoile grupului, dar e mai ales un finalizator: el simte poarta, e în largul lui în careu și în preajma lui. Nu e crispat în acțiunile sale și timingul e unul peste medie, adică alege corect momentul pentru șut, pentru pasă sau pentru demarcare în profunzime. Se lucrează ușor cu David, el nu e polemic și te întâmpină mereu cu o față zâmbitoare. Cu un antrenor bun și cu metode moderne, actuale, îi prevăd un viitor apropiat foarte bun.

>

Citește și alte știri despre FCSB: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.