Formula 1

Replica devastatoare a lui Jeremy Clarkson la adresa celor de la Ferrari: „Dacă tot e ilegal să atac pe net”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 01 august 2022

Jeremy Clarkson a avut o reacție nemiloasă la adresa celor de la Ferrari, după Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei, câștigat de olandezul Max Verstappen (Red Bull).

Fost prezentator al emisiunii Top Gear și pasionat de automobilism, britanicul s-a înscris și el pe lista celor care au criticat strategia pe care Ferrari a avut-o pe circuitul de la Hungaroring.

Jeremy Clarkson, ironie către Ferrari după MP al Ungariei

Fanii Ferrari i-au criticat pe cei strategii echipei pentru modul în care au gândit cursa și schimbul de pneuri pentru Charles Leclerc și Carlos Sainz, considerându-i vinovați pentru eșecul din Ungaria.

După cursă, pe Twitter, Jeremy Clarkson a fost și el ironic cu Ferrari.

„Având în vedere că nu mai e permis abuzul online atunci când vorbim despre Formula 1, sunt obligat să spun că strategii de la Ferrari sunt incredibili”, a scris Clarkson, o împunsătură la adresa campaniei „Drive it out”, prin care Formula 1 vrea să condamne abuzul online și în persoană. 

A fost și un val de ironii la adresa echipei „căluțului cabrat”. Iată câteva dintre cele mai tari meme: 

Ce a făcut Ferrari la Hungaroring

Plecați de pe 2 și 3, Carlos Sainz și Charles Leclerc au terminat pe 4 și 6, după ce Ferrari a avut o strategie defectuoasă.

Desfășurată mereu sub amenințarea ploii, cursa din Ungaria a început cu George Russel de la Mercedes pe prima poziție a grilei, urmat de cei doi piloți de la Ferrari, Carlos Sainz și Charles Leclerc. În primele tururi, monegascul a părut mai rapid decât spaniolul, care nu a putut să treacă de Russell. 

După ce au intrat amândoi la boxe, Leclerc a mai stat pe pistă cinci tururi, apoi după intrarea la boxe a reușit să treacă de britanic, numai că după a doua oprire a început catastrofa: cei care se ocupă de strategie au ales ca Leclerc să aibă pneuri hard, ceea l-a scos complet din cursă, el fiind depășit de două ori de Max Verstappen, care venea din urmă. 

Până la urmă l-au chemat și a treia oară la boxe, trecându-l pe softuri.

Val de ironii la adresa Ferrari

La final, Leclerc a cerut explicații din partea echipei: „Nu știu de ce am fost pe harduri, nu am răspuns pentru asta. Strategii și-au făcut treaba, dar eu n-am înțeles. Aștept niște explicații. Am început cu strategia corectă, apoi... Vom purta o discuție în interiorul echipei”. 

Inclusiv ocupanții podiumului s-au distrat pe seama strategiei. Într-un clip postat de ESPN, Hamilton îi întreabă pe Verstappen și Russell, șocat, dacă cei de la Ferrari au încheiat cursa pe harduri. 

Ulterior, zeci de meme-uri au curs pe rețelele de socializare. 

Plecat de pe locul 10, Max Verstappen, campionul en-titre și liderul clasamentului general, a câștigat cursa. A fost urmat de piloții Mercedes, George Russell și Lewis Hamilton.

 Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.