Liga 1

Vrea 30% din banii pe Rareș Ilie! Florin Manea, somație pentru clubul Rapid! Clauza ȘOCANTĂ aflată încă în vigoare

Florin Manea / Sursă foto: Arhivă GSP

Articol de Costin Ștucan  —  luni, 01 august 2022

Impresarul Florin Manea, plecat de doi ani de zile de la Rapid, somează clubul să-i achite câteva datorii importante, inclusiv 30% din transferul lui Rareș Ilie la Nice, adică aproape 600.000 de euro!

Conform informațiilor GSP, Florin Manea a încheiat un contract de colaborare de management sportiv cu Rapid, în 2018, contract conform căruia impresarul ar fi primit un bonus de succes de 30% pentru fiecare transfer pe care clubul l-ar fi făcut! Inițial, impresarul ar fi vrut doar 15%, dar clubul ar fi mărit miza, oferindu-i 30%. 

Câți bani mai vrea Florin Manea de la Rapid

Astfel, Manea revendică 30% din banii primiți de clubul alb-vișiniu de la Nice pe Rareș Ilie. Tranzacția a valorat trei milioane de euro, din care Rapid rămâne doar cu 1,8 milioane de euro, pentru că mai aveau procente din drepturile asupra jucătorului câteva cluburi de juniori. 

Aceste 3 milioane pot deveni cinci milioane în funcție de unele bonusuri condiționate de randamentul jucătorului, caz în care Manea ar primi mai mulți bani. 

Pe lângă cei 30% din vânzarea lui Rareș Ilie, Florin Manea cere și rambursarea a aproximativ 70.000 de euro, sumă ce reprezintă salarii pe ultimii doi ani, precum și un bonus de promovare de 5.000 de euro!

Florin Manea a plecat de la Rapid în 2020, dar el pretinde că contractul ar fi încă în vigoare, deoarece actele de despărțire dintre părți nu ar fi fost înregistrate oficial! Impresarul s-ar orienta spre instanțe pentru a soma clubului să-i livreze banii, dacă Rapid nu dorește să-i plătească banii. Manea e dispus să ajungă la TAS pentru sumele de bani, fiind susținut de Ruxandra Argăseală, fiica lui Vali Argăseală, care e avocat sportiv. 

Florin Manea, despărțire cu scântei de Rapid

Florin Manea a plecat de la Rapid în 2019, ca urmare a neînțelegerilor cu fostul antrenor Daniel Pancu. Agentul a ajuns în conducerea Rapidului, unde a ocupat funcția de director sportiv, ca urmare a insistențelor suporterilor. Vocea peluzei a cerut atunci angajarea fiului lui Nicolae Manea, o legendă a vișiniilor

Normal ar trebui să primesc abonament pe viață pentru ce a făcut tata pentru clubul Rapid. Așa fac echipele mari de afară. Dacă tata m-ar vedea că plătesc abonament pe Giulești, m-ar omorî cu bătaia, la câte sacrificii a făcut el pentru Rapid.

- Florin Manea, în aprilie, la GSP Live

VIDEO Florin Manea se consideră nedreptățit: „Ar trebui să am abonament pe viață la Rapid”

>

Citește și alte știri despre Rapid: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.