Altele

33 de ore pe drum! Chinul canotorilor care au cucerit 7 medalii la Campionatele Mondiale pentru tineret și juniori de la Varese

Articol de Valentin Șchiopu  —  Tuesday, 02 August 2022

România a cucerit șapte medalii la Campionatele Mondiale de Canotaj pentru tineret și juniori de la Varese. Drumul de întoarcere în țară al canotorilor români a fost însă un adevărat coșmar.

Delegația juniorilor din care fac parte 42 de sportivi va ajunge de abia la miezul nopții la Iași, deși a plecat din Varese ieri după-amiază. Mai întâi, s-a anulat zborul Bergamo-Iași programat luni, după prânz. Compania care opera zborul a reușit să le ofere sportivilor locuri de cazare abia undeva la 4 dimineața, după 12 ore de așteptare. 

Azi, canotorii s-au pus din nou în mișcare și s-au îmbarcat într-o aeronavă care i-a adus de la Bergamo la Cluj. Avionul a aterizat la 15:30, iar sportivii s-au urcat apoi într-un autocar care-i va duce la Iași. Un drum de încă cel puțin 7 ore!

„Am așteptat foarte multe ore în aeroport, dar nu mai contează nimic. Am sărbătorit și la hotel, și în aeroport, și în avion. Am ajuns foarte greu la acest rezultat, prin multe greutăți, foarte multe lacrimi. 

Am muncit patru ani, câte 5 ore de antrenament pe zi, dar a meritat. Ne pregătim acum pentru Jocurile Olimpice, pentru asta tragem și vom încerca să ridicăm drapelul cât mai sus”, a spus Iulia Nedelcu, componentă a echipajului de patru vâsle feminin medaliat cu aur la Varese

Delegația României întorcându-se de la Varese

România, 7 medalii la Campionatele Mondiale de Canotaj pentru tineret și juniori de la Varese

Canotorii români au obținut șapte medalii la Campionatele Mondiale de Tineret și Juniori desfășurate în perioada 25-31 iulie la Varese. România a participat cu 10 echipaje în lotul de tineret și 11 echipaje în lotul de juniori.

„Suntem bucuroși că ne-am întors cu medalie. Am fi fost și mai bucuroși dacă era una și mai strălucitoare. Am luptat, ne-am chinuit, dar am meritat această medalie. 

Suntem de foarte multe ore pe drum, a fost obositor, dar o să ne refacem și dăm din nou drumul la treabă”, a declarat Răzvan Stoian, membru al echipajului de patru rame masculin care a câștigat medalia de bronz.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.