Liga 2

Cornel Dinu, discurs necruțător în ziua în care a împlinit 74 de ani: „Dinamo a fost ucisă!” » Pune tunurile pe Negoiță: „Asta e justiție? Vă rog să-mi dați un ștreang”

Imagine de arhivă cu Dinu și Negoiță / Sursă foto: GSP

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 03 august 2022

Cornel Dinu, legenda celor de la Dinamo, a vorbit, marți, în ziua în care a împlinit 74 de ani, despre situția echipei sale de suflet, ajunsă pentru prima oară în istorie în liga secundă.

„Mister” îl învinovățește pe fostul patron al „câinilor”, Ionuț Negoiță, pentru prăbușirea istorică a roș-albilor în Liga 2 și acuză și modul în care patronul de la RIN a cedat echipa în urmă cu doi ani.

Cornel Dinu: „Dinamo a fost ucisă! Vă rog să-mi dați un ștreang”

„Nu mă pot obișnui cu gândul că Dinamo a retrogradat. De fapt. sunt mai mulți ani, timp în care Dinamo a fost ucisă. Nu pot să concep că Dinamo a ajuns la această decadență

Nu am speranțe foarte mari. Mă gândesc la cei care au condus în ultimul timp Dinamo, dar nu se identifică cu Dinamo. Dinamo trăiește o nedreptate înfiorătoare. Acționarul majoritar, acest Șerdean, a luat coaforul lui Negoiță și a făcut o mărire de capital de 2.500 de lei pentru a lua 72% din acțiuni. O jonglerie făcută cu domnul Negoiță. Dacă această este justiție, atunci vă rog să-mi dați un ștreang. 

Mă surprinde faptul că niște dinamoviști au lăsat echipa pe mâna unui aventurier ca Ionuț Negoiță, care a subjugat clubul într-o manieră incredibilă”, a declarat Cornel Dinu, la Orange Sport. 

454 de meciuria bifat Cornel Dinu pentru Dinamo în prima divizie, marcând 53 de goluri. A fost de 6 ori campion și a jucat la Cupa Mondială din Mexic.

Cazul straniu al negocierilor dintre Cortacero şi Negoiță

Când a ajuns să controleze clubul Dinamo, Pablo Cortacero a moștenit și debitele de peste 5 milioane de euro pe care le-a produs fostul proprietar. Negoiță i-a pasat și firma Lotus SRL, cunoscută drept „coaforul de la Rin”, o societate care înregistra în bilanțul din 2019 datorii de 8 milioane de euro.

Ca să devină șeful „câinilor”, Don Pablo Cortacero a preluat de la fostul patron societatea Lotus SRL, acționarul majoritar al lui Dinamo. Negoiță controla Lotus printr-un interpus, Georgian Drăghia. SRL-ul deținea pachetul majoritar de acțiuni și Cortacero l-a preluat ca să devină, implicit, acționarul principal din club.

Unii sunt ticăloși, alții vorbesc fără să știe sau să se audă vorbind. Dar unii o fac cu intenție fiindcă au interese. Eu n-am nicio legătură cu Cortacero și cu acțiunile lui. Nu trebuie să dau niciun accept, nimic, i-am dat tot pachetul, gata! Am înțeles că acțiunile le-a luat Dorin Șerdean, că au o înțelegere, nu vă zic doar din auzite.

- Ionuț Negoiță, fost patron Dinamo, în august 2021

VIDEO Cornel Dinu dă de pământ cu Silviu Lung pentru meciul de la Kosice: „Din șapte șuturi, cinci au fost goluri”

>

Citește și alte știri despre Dinamo: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.