Stranieri

Marius Marin ar fi fost cheia mutării lui Olimpiu Moruțan la Pisa!

Marius Marin, cheia mutării lui Olimpiu Moruțan la Pisa, Foto: Imago Images

Articol de Theodor Jumătate  —  miercuri, 03 august 2022

Rugat de conducătorii lui Pisa, Marius Marin (23 de ani) l-ar fi sunat insistent pe Olimpiu Moruțan (23 de ani) în ultima săptămână, reușind să-l convingă să accepte mutarea. Mijlocașul clubului din Serie B i-ar fi căutat și un apartament, lângă locuința sa, pentru a se adapta mai ușor în oraș. Olimpiu vine împrumut un sezon, nerazzurrii putându-l cumpăra cu 4 milioane în 2023.

La trei decenii de la Brescia Romena, cu tridentul Hagi-Răducioiu-Sabău, plus Mateuț, o altă grupare italiană formează un grup de români. Pisa devine și ea Pisa Romena. 

Fratele lui Chiellini, rol important în transferul lui Moruțan

După plecarea lui George Pușcaș, care s-a întors la Reading după împrumutul în Serie B, Marius Marin a rămas singur pentru puțin timp. 

600 de mii de eurova fi salariul lui Olimpiu Moruțan la Pisa, aceeași sumă pe care o primea și la Galatasaray

Săptămâna trecută, Adrian Rus i s-a alăturat la echipa toscană, venind de la Fehervar pentru 800.000 de euro și semnând pe patru stagiuni, cu 450.000 € salariu anual. „Rus ia cheile apărării Pisei”, a titrat cotidianul La Nazione. Iar acum, apare și Olimpiu Moruțan, ultima piesă a „tripletei”. Același La Nazione anunță: „Se naște Pisa Sporting Romania”. 

Ioan Becali, agentul și celorlalți doi „tricolori”, le-a sugerat celor mai importanți oficiali ai nerazzurrilor, managerul general Giovanni Corrado și directorul sportiv Claudio Chiellini, chiar fratele geamăn al campionului european, să-l ia și pe Moruțan. Aceștia au discutat cu antrenorul Rolando Maran și, împreună, au decis să facă mutarea

Olimpiu Moruțan: de ce Italia și nu Turcia

De o săptămână încearcă să-l atragă italienii pe mijlocașul în vârstă de 23 de ani. Potrivit La Nazione, ar fi apelat la Marius Marin pentru a-l convinge. Mijlocașul l-a sunat insistent, a discutat cu el, „spunându-i că Italia este cea mai bună variantă pentru relansarea carierei”. Chiar și în Serie B. 

33 de meciuri oficialea jucat Olimpiu Moruțan la Galatasaray, marcând 3 goluri și pasând decisiv de 5 ori

Mai avea trei oferte din Turcia, de la Sivasspor, Kasimpașa și Karagumruk, dar Moruțan nu a acceptat. Nu vorbește limba turcă și nu stăpânește nici engleza. I-a fost dificil să comunice la Galatasaray, i-ar fi fost la fel de greu și în altă parte în Super Lig. 

Marin i-ar fi căutat și un apartament în apropierea locuinței sale, pentru a-l putea ajuta să se adapteze mai ușor în oraș. În cele din urmă, Olimpiu a zis „Da”

Opțiune ce se poate transforma în obligație de cumpărare 

Pisa are un acord și cu Galatasaray. Împrumut pentru sezonul 2022-2023 și opțiune de transfer definitiv. Dacă promovează în Serie A, opțiunea se transformă în obligație de cumpărare, pentru 4 milioane de euro. Astfel, Galata și-ar recupera și ea investiția din 2021, când l-a achiziționat cu aceeași sumă de la FCSB. 

3,5 milioane de euroeste cota actuală a lui Moruțan, potrivit transfermarkt.de (maximum 5 milioane, în 2021)

Mai rămân doar vizita medicală și semnarea contractului. Totul pare rezolvat. Moruțan va fi jucătorul toscanilor. „Pisa Romena” e gata de ascensiune spre Serie A. Dacă nu a reușit cu Marin și Pușcaș, stagiunea trecută, când a fost învinsă de Monza în finala play-off-ului (4-6 la general), poate în 2023, cu Marin, Rus și Moruțan. 

VIDEO. Ce se întâmplă cu Olimpiu Moruțan: „E un blocaj, nu știe engleză!”

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.