Stranieri

Afacere încheiată: Moruțan, cedat în Italia » Cât poate încasa FCSB

Olimpiu Moruțan (23 de ani, mijlocaș ofensiv) a fost împrumutat de Galatasaray la Pisa, formație din Serie B.

Articol de Alexandru Barbu  —  Wednesday, 03 August 2022

Olimpiu Moruțan (23 de ani, mijlocaș ofensiv) a fost împrumutat de Galatasaray la Pisa, formație din Serie B.

Olimpiu Moruțan nu mai era un om important la Galatasaray, iar despărțirea era iminentă. Astăzi, fostul jucător de la FCSB a ajuns la un acord cu Pisa.

Olimpiu Moruțan, noul jucător de la Pisa 

Conform La Nazione, Pisa va achita acum 300.000 de euro pentru împrumutul lui Moruțan. Există și o clauză de transfer definitiv, de 6 milioane, care devine obligatorie în cazul în care Pisa va promova în Serie A.

Potrivit sursei citate, tranzacția este deja parafată, iar Giovanni Becali l-a însoțit pe Moruțan în Pisa pentru a pune la punct ultimele detalii. Surse GSP.ro autorizate informează de asemenea că Moruțan va evolua din stagiunea viitoare pentru Pisa.

De asemenea, conform informațiilor Gazetei, Pisa va suporta în totalitate salariul lui Moruțan în valoare de 600.000 de euro pe an.

Câștigă și FCSB?

FCSB l-a vândut pe Moruțan la Galatasaray cu 4,1 milioane de euro și ar încasa vara viitoare 20% din profitul rezultat dintr-o revânzare a lui Olimpiu, adică 440.000 de euro din 2,2 milioane, dacă italienii îl vor transfera definitiv pe Olimpiu.

Sezonul trecut, Pisa a ratat dramatic promovarea în Serie A. A ajuns în finala play-off-ului, însă a fost învinsă de Monza în prelungiri, 4-6 la general.

La Pisa sunt legitimați în acest moment alți doi „tricolori”, mijlocașul central Marius Marin (23 de ani) și fundașul central Adrian Rus (26). Stagiunea trecută, aici a evoluat și vârful George Pușcaș (26 de ani).

18,00este cota ca Pisa să câștige ediția următoare din Serie B

Plecarea „Împăratului” Terim a adus și căderea lui Moruțan

Cumpărat de la FCSB vara trecută, cu 4,1 milioane de euro, la insistența antrenorului Fatih Terim, tânărul mijlocaș a jucat cât timp Terim a fost pe bancă. Trei goluri și trei pase decisive în toate competițiile.

Plecarea „Împăratului” a însemnat și căderea „tricolorului”. Cu Domenec Torrent, a ieșit din echipă și nu a mai reușit decât un singur assist, la 1-3 cu Kasimpașa, în campionat.

VIDEO. Ce se întâmplă cu Olimpiu Moruțan: „E un blocaj, nu știe engleză!”

>

Citește și alte știri din fotbalul european: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.