Opinii

Steaua-i Steaua

Editorial Remus Răureanu

Articol de Remus Răureanu  —  Wednesday, 03 August 2022

FCSB o scoate la capăt chiar și cu achiziții neacomodate și fără căpitanul Tănase, vândut în Emiratele Arabe Unite.

Cu Bogdan Rusu invizibil și cu David Miculescu slab, echipa lui Becali tot e favorită să se califice în faza următoare din Conference League. Achizițiile nu au adus nimic grozav, dar clubul continuă să aibă o aură de succes pe care nu o pot toci nici Talpan, nici Gigi Becali. Orice s-ar întâmpla, echipa aceasta o scoate cumva la capăt.

Să ne imaginăm că Nicolae Dică l-a schimbat imediat după pauză pe Florinel Coman cu Răzvan Oaidă. Nu a arătat ca o schimbare a unui antrenor, ceea ce nu surprinde într-o formație pe care patronul o conduce de acasă, prin telefon, de ani de zile. E greu să mai avem încredere într-un tehnician pe care-l știm marionetă.

Miculescu, un atacant pentru care Becali a plătit un milion și șapte sute de mii de euro, a fost static și ineficient la prima apariție în roșu și albastru, a marcat Tamm, un fundaș central pe care Mihai Stoica l-a adus gratuit. 

După primul joc în care a apărut estonianul, Gigi a fost întrebat despre prestația lui și nici măcar nu a știut despre cine era vorba. "Habar nu am, nu am auzit de el" a fost răspunsul lui Becali despre omul decisiv din Slovacia. Cum ar arăta FCSB dacă Mihai Stoica sau antrenorul s-ar ocupa de recrutare și de alcătuirea echipei?

Dunajska Streda a arătat ca o formație de liga a doua din România, așa că toate investițiile guvernului maghiar în Slovacia par să fie mai mult niște gesturi politice decât unele fotbalistice. Echipa lui Becali a fost mai tehnică, mai bună și ar fi putut să câștige mai clar, la o diferență mai mare. Ceea ce e bine pentru steliștii fani ai FCSB și pentru noi toți. 

Gigi are defecte și a făcut păcate multe în fotbal, dar el a întors mereu în campionat sume cu care alții au fugit. Dacă echipa lui va fi iar în grupe europene vor putea sărbători FC Botoșani, Farul, UTA și alte cluburi care speră să subziste datorită achizițiilor ordonate de la palat.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.