GSP special

Cătălin Oprișan, în podcastul „Profu' de Sport”: „Mutu suferă că România îl numește drogat”

Adrian Mutu

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 05 august 2022

Cătălin Oprișan, editorialist GSP și unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști din România, a venit în vestiarul cu povești al Gazetei Sporturilor. În al 3-lea episod al podcastului „Profu' de Sport”, noul proiect special lansat de Gazetă, realizat de redactorul-șef Cătălin Țepelin, Oprișan a vorbit despre cartea lui Adrian Mutu, „Revenirea din Infern”

Cătălin Oprișan: „Mutu suferă că România îl numește drogat”

- L-ai ajutat pe Adrian Mutu să își scrie cartea. Cât la sută din ce ți-a povestit ai putut să și scrii în carte? 
- Tot! N-am scris nimic din ce nu mi-a povestit.

- A filtrat din prima, adică n-a spus nimic din ce n-a vrut să apară în carte. 
- Da. Am reușit să-l mai și păcălesc. Adică am zis: „De gagici nu vorbim, dar de familie trebuie”.

- Adică el a vrut să scoată o carte educativă, pe ideea „am comis-o și am putut să mă ridic”, cam ăsta a fost mesajul. Practic, a filtrat toate chestiile neplăcute, defavorabile lui. 
- Da. Am spus: „Domnule, uite, el suferă enorm din cauza asta”.

- Suferă că n-a fost apărat de Chelsea? 
- Nu, suferă că, după 20 de ani, România îi spune „băi drogatule”. Dar el spune așa: „Ben Johnson, Jackie Joyner-Kersee și mulți alții au tras pe nas ca să-i păcălească pe cel de pe culoarul de lângă el, ca să păcălească sportul. Eu am tras pe nas și mi-am făcut rău mie. Voi nu faceți nicio diferență între astea?”. Nu.

- Din păcate, el să tragă după chestia asta toată viața. Oamenii judecă la pachet. 
- El nu a încercat să păcălească forma sportivă. El și-a bătut joc de el ca om. Eu nu sunt apărător, adică să nu se înțeleagă ceva, Doamne ferește.

- Nici el nu vrea să spună că n-a comis-o. 
- El a mers la echipa națională pentru că nu exista nimic mai sus pentru el. Lumea îi spunea "băi, ipocritule". Și în momentul în care Mourinho i-a spus „nu te duci", el a zis „fuck!”. Ăia din „The Sun” au zis că el a spus „Fuck Mourinho”.

- E cert că oamenii îl vor judeca toată viața și pentru greșeli. La fel ca pe Gică Popescu - toată lumea îl știe, a fost un fotbalist uriaș, căpitan la Barcelona, câștigător de titluri, de Cupă UEFA, dar o să-l judece și pentru greșeala pe care a făcut-o și din cauza căreia a ajuns unde nu trebuia să ajungă. Asta e, la pachet. Cam la fel și cu Mutu. 
- Corect.

VIDEO. Cătălin Oprișan, invitat la „Profu' de sport” (podcast integral)

Citește și alte știri din podcastul Profu' de Sport

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.