Liga 1

Chindia Târgoviște - CFR Cluj 0-2 » Ardelenii se impun la finalul unui meci cu scântei. Dan Petrescu și doi jucători ai campioanei au fost eliminați!

Chindia Târgoviște - CFR Cluj, în etapa #4, live/ foto Captură Prima Sport

Articol de Otilia Cristea  —  duminică, 07 august 2022

Chindia Târgoviște a pierdut acasă cu CFR Cluj, scor 0-2, în etapa a patra din Liga 1. Dan Petrescu, Yeboah și Debeljuh au luat cartonașul roșu.

Chindia a început furibund partida. Neguț a pătruns pe partea dreaptă, a centrat în careu pentru Popa, dar atacantul a trimis pe lângă poartă dintr-o poziție ideală. CFR a răspuns prin Jefte, care a fost aproape de deschiderea scorului în minutul 19. Spaniolul a trimis bine cu capul, la colțul lung, dar Căbuz a avut un reflex bun și a reușit să intervină.

CFR a marcat la următoarea ocazie, prin nou-venitul Muhar. Petrila a centrat din corner, mingea a fost recentrată în fața porții,de unde mijlocașul a avut de îndeplinit o simplă formalitate. Pentru CFR a marcat un alt jucător venit în această vară, Yeboah. Atacantul a trimis plasat, din „foarfecă”.

Repriza secundă a început cu Chindia în atac. Passaglia a trimis pe jos, din marginea careului, mingea a fost deviată și a trecut puțin pe lângă poartă. Spiritele s-au încins în minutul 66, când Yeboah a intrat cu talpa la Ioniță. Atacantul a fost eliminat direct. Petrescu s-a enervat, a protestat, iar Călin i-a arătat de asemenea cartonașul roșu.

Faultul lui Yeboah la Ioniță

Campionii au rămas în 9 jucători pe teren, după ce atacantul Debeljuh a fost la rândul său eliminat. Croatul l-a lovit cu cotul în figură pe Celea. Arbitrul a analizat faza la monitorul VAR și a decis să îi dea „roșu” direct.

Chindia a fost aproape de gol în minutul 90, dar mingea trimisă puternic de Șerban a lovit doar bara porții lui Bălgrădean. Nu au mai fost alte evenimente, iar CFR a câștigat cu 2-0.

FINAL. Chindia Târgoviște - CFR Cluj 0-2

Chindia Târgoviște - CFR Cluj, echipe de start:

Chindia: Căbuz - Căpușă, Celea, Boldor, Ad. Ioniță - Neguț, Chamed, Vorobjovas, D. Dumitrașcu - Popadiuc - D. Popa 
Rezerve: B. Moldovan - Passaglia, C. Dinu, Mihaiu, A. Șerban, Cooper, Atanase, Ct. Dima, Al. Petre 
Antrenor: Adrian Mihalcea

CFR Cluj: Bălgrădean - Braun, Kolinger, A. Burcă, Brucic - Hoban, Muhar, Bordeianu - Yeboah, Jefte, Petrila 
Rezerve: Scuffet - C. Bălan, Yuri, Itu, Boateng, Roger, Gîdea, Malele, Debeljuh
Antrenor: Dan Petrescu

  • Emmanuel Yeboah (19 ani) a fost titular pentru prima dată în tricoul campioanei. Veteranul Ovidiu Hoban (39 de ani) a fost titular și a purtat banderola de căpitan.

Stadion: Ilie Oană (Ploieşti)
Arbitru: Călin Iulian (Ştefăneşti) / A1: Neacşu George Florin (Câmpulung Muscel), A2: Bîrdeş Romică (Piteşti) / Arbitru VAR: Haţegan Ovidiu (Arad), Arbitru AVAR: Stroe Gabriel Sabin (Piteşti)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.