Liga 1

Nicolae Dică, exasperat după remiza de la Mioveni: „Nu știu ce să mai fac! Mă credeți că am vrut să îl bag pe el atacant?”

+34 Foto
CS Mioveni și FCSB au remizat, scor 1-1, în runda cu numărul 4 din Liga 1. Nicolae Dică (42 de ani), antrenorul vicecampioanei, încă nu a reușit să implementeze toate ideile tactive.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 06 august 2022

CS Mioveni și FCSB au remizat, scor 1-1, în runda cu numărul 4 din Liga 1. Nicolae Dică (42 de ani), antrenorul vicecampioanei, încă nu a reușit să implementeze toate ideile tactice.

Nicolae Dică se plânge de problemele de lot, încă una după accidentarea lui Ovidiu Popescu, dar și de faptul că elevii lui încă nu au asimilat toate sfaturile primite. 

Nicolae Dică, după CS Mioveni - FCSB 1-1

„Știam că Mioveni e o echipă bună pe teren propriu, știam că se apără în propria jumătate și joacă pe contraatac. Nu am știut să ținem de minge, să primim în adâncime, așa cum am lucrat. 

Numai noi puteam să primim un astfel de gol. Ovidiu Popescu avea prim-planul, dar s-a lovit, apoi Șut i-a dat mingea adversarului, a și deviat-o. Am schimbat după pauză și sistemul. Le-am cerut să vină cu toate mingile la margine în final, așa am marcat și golul, dar nu au făcut-o suficient.

Sperăm să vină victoria meciul viitor. Nu sperăm, trebuie să vină 100% victoria cu Chindia. Campionatul se câștigă cu echipele mici. Astea sunt meciurile importante. Le-am spus înainte, dar nu am reușit să îi capacitez. 

Ajungem în careu, avem ocazii, dar nu marcăm. Nu am jucat în seara asta ce mi-am dorit! Mă credeți că mă gândeam să îl bag pe Tamm atacant? Apoi am zis să schimb sistemul, să îl încerc pe Miculescu. El este un marcator. Atunci când îl ai pe teren, el ajunge din fiecare poziție în fața porții”, a spus Nicolae Dică, la Orange Sport.

Nicolae Dică, exasperat de problemele de lot

„Joc un meci, se accidentează unul-doi. Nu mai știu ce să fac! Pe Edjouma l-am lăsat acasă, pe Tamm nu l-am băgat. Mi-e teamă de accidentări. Și la Tavi m-am gândit mult dacă să îl folosesc din primul minut. 

Din păcate, Ovidiu Popescu a călcat strâmb. Am făcut transferuri, am adus jucători buni, tineri, în pozițiile în care mai aveam. Musi a intrat azi foarte bine. Mi-a demonstrat că poate ajunge la un nivel foarte ridicat. Sperăm să mai aducem jucători și să luptăm pe două fronturi”, s-a plâns Dică. 

Am avut discuții cu Dawa, este un jucător agresiv. Nu mai are 19-20, are o vârstă (n.r. 26 de ani). Vom încerca să îl schimbăm, să nu mai facă aceste atacuri decisive
- Nicolae Dică

VIDEO Radu Boboc a debutat la FCSB: „Trebuie să ne revenim și să ne calificăm în play-off-ul Conference League”

>

Citește și alte știri din fotbalul românesc:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.