Liga 1

Fază bizară în Chindia - CFR Cluj » Jucătorii campioanei n-au înțeles de ce a fost eliminat Gabriel Debeljuh! Ce spune protocolul VAR

+6 Foto
Gabriel Debeljuh (25 de ani) a văzut cartonașul roșu în minutul 79 al meciului dintre Chindia Târgoviște și CFR Cluj, la scorul de 2-0 pentru campioană.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 07 august 2022

Gabriel Debeljuh (25 de ani) a văzut cartonașul roșu în minutul 79 al meciului dintre Chindia Târgoviște și CFR Cluj, la scorul de 2-0 pentru campioană. 

Dan Petrescu va avea multe de obiectat despre arbitrajul lui Iulian Călin, din Chindia - CFR Cluj. Antrenorul campioanei a fost trimis în tribune, iar Emmanuel Yeboah a văzut „roșul” în minutul 66. Debeljuh a fost și el eliminat, după o fază confuză.

Fază controversată în Chindia - CFR Cluj

În minutul 77, Gabriel Debeljuh și Daniel Celea s-au luptat pentru balon la marginea careului celor de la Chindia. „Centralul” Iulian Călin a dictat lovitură liberă pentru CFR Cluj, apoi a fost atenționat din camera VAR de Ovidiu Hațegan și de Gabriel Stroe. 

FOTO: Captură @Orange Sport

Lui Călin i s-a atras atenția despre un posibil cartonaș roșu, pentru un cot aplicat de atacantul „feroviarilor”. Debeljuh l-a lovit pe Celea, ambii prăbușindu-se ulterior pe gazon. 

După o lungă analiză în fața monitorului de la marginea terenului, „centralul” l-a eliminat pe Debeljuh, dar a păstrat decizia de fault în favoarea lui CFR Cluj. Conform protocolului VAR, acesta poate interveni doar în deciziile de „roșu” sau penalty.

Cristi Balaj, fost arbitru internațional, în acest moment președintele lui CFR Cluj, spune că eliminarea lui Debeljuh a fost justificată: „Debeljuh folosește brațul. Într-adevăr, este jenat de adversar, dar trebuia să aibă mai mai grijă”.

În schimb, Balaj consideră că Yeboah ar fi trebuit să vadă doar cartonașul galben.

Faultul lui Yeboah la Ioniță

VIDEO Dan Petrescu, nemulțumit: „Uitați ce face federația lor!”

>

Citește și alte știri din fotbalul românesc:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.