Liga 2

Una din 5 nu poate promova! Ce echipe joacă degeaba în noul sezon din Liga 2

Articol de Dan Udrea, Remus Răureanu  —  luni, 08 august 2022

După sezonul regulat din Liga 2, șase echipe vor lupta pentru promovarea în prima ligă. În play-off, turneu pentru promovare, e posibil să se afle și formații care nu au dreptul să urce în „A”.

Comitetul Executiv al Federației a acceptat că în noul sezon din liga secundă vor exista patru cluburi fără drept de promovare: Steaua, Baia Mare, Slatina și Dumbrăvița. 

Șelimbăr, care se afla în aceeași situație, ar fi rezolvat între timp și ar putea să promoveze.

4 echipe joacă de pomană în Liga 2

Patru echipe dintre cele 20 nu au, în mod clar, dreptul să promoveze. Dintre promovabile, e posibil ca unele să nu capete licența pentru prima ligă, deci e foarte posibil ca numărul formațiilor eligibile să fie redus. 

Cele care nu pot să progreseze în eșalonul superior sunt societăți de drept public, nu de drept privat, deci ele nu pot să facă parte din Liga Profesionistă de Fotbal, conform legii.

Cel mai important e cazul Stelei, care va participa din nou în „B” fără să poată să promoveze. 

Antrenorul Daniel Oprița a explicat de curând că jucătorii achiziționați în vara aceasta au fost convinși cu bonusuri pentru promovare, un obiectiv care a devenit imposibil de atins, din moment ce regulamentul interzice ca o echipă organizată așa cum e Steaua să urce în prima ligă.

CSA Steaua, bani mulți, obiectiv inexistent

Steaua beneficiază de o sumă în jurul a două milioane de euro pentru sezonul acesta, un buget care ar trebui să-i fie suficient pentru lupta pentru promovarea în prima ligă. 

„Militarii” au avut la fel de mulți bani în sezonul trecut, în care ei au terminat pe locul al patrulea în clasament și au ratat participarea la barajul pentru promovare tocmai fiindcă nu aveau dreptul de promovare. În locul lor a participat Chiajna, învinsă până la urmă de Chindia la loviturile de departajare.

VIDEO Reacția lui Cristi Munteanu după Oțelul - Poli Iași

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.